Informació general

Ocupació comercial

El departament d'Urbanisme treballa en una nova ordenança d'ocupació comercial de la via pública

Així ho informava l'alcalde, Oliver Klein, en la darrera sessió plenària, arrel de la inclusió d'aquest text dins del Pla Normatiu per al 2022

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu d'un tram del carrer de Pau Casals
Imatge d'arxiu d'un tram del carrer de Pau Casals | Berta Ruiz

El departament d'Urbanisme de l'Ajuntament està treballant en la redacció d'una nova ordenança d'ocupació comercial de la via pública. Així ho exposava l'alcalde, Oliver Klein, a la sessió plenària del passat 27 de juny. Ho feia per explicar que calia modificar el Pla Normatiu per al 2022 –aprovat al plenari del passat mes de març– per tal d'incloure aquesta nova ordenança. Segons va exposar Klein, "el Pla Normatiu va ser aprovat al març i ara passem a modificar-lo amb una inclusió d'una tasca prou important que s'està treballant des d'Urbanisme com és la redacció d'aquesta ordenança. Aquesta ve a respondre dues qüestions importants: d'una banda, donar resposta a l'etapa postpandèmia ja que, durant aquests dos darrers anys dificultosos, es va intentar afavorir als establiments i comerços i ara hem de tornar a la normalitat. En això s'està treballant. També s'està treballant en noves tasques de com ha de quedar l'ocupació a la rambla de Jaume I també a la plaça d'Aragó".

JxC vota a favor i ERC s'absté

En aquest punt, JxC va votar a favor, mentre que ERC es va abstenir. La seva portaveu, Camí Mendoza, va retreure que, "es va aprovar el Pla Normatiu i, dos mesos després, ens trobem amb aquesta modificació. Ens abstindrem, primer, perquè és una decisió política i, segon, perquè no entenem aquesta improvisació i aquest descontrol de l'equip de govern".

L'alcalde, Oliver Klein, va replicar a les paraules de Mendoza dient que, "no vull deixar passar aquests termes d'improvisació i de descontrol perquè són desencertats. En el seu moment calia aprovar un Pla Normatiu per a tot un any. El ritme de treball i d'elaboració d'aquesta ordenança anava a un ritme diferent i, quan s'ha tingut a punt, ho incorporem al Pla Normatiu general".

Comenta aquest article