Camp

Enologia

Torna el cicle «Divendres Divins», una proposta de maridatge de les DO tarragonines amb la música i el patrimoni

Aquests maridatges es faran a espais com el castell d’El Catllar, Santes Creus, Rectoria de Santa Oliva, Escaladei, Pradell de la Teixeta i Arnes

Per Redacció

Imatge de la presentació de la iniciativa Divendres Divins
Imatge de la presentació de la iniciativa Divendres Divins | Cedida

Aquest any 2022, torna el cicle Divendres Divins que, en aquesta setena edició recupera els actes presencials després de la pandèmia. Aquesta iniciativa uneix sis denominacions d’origen vinícoles del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre —DO Tarragona, DO Penedès, DO Montsant, DOQ Priorat, DO Terra Alta, DO Catalunya— i la DO Avellana de Reus, que aporta i proposa tastos en consonància amb els vins que participen de la proposta.  

La convocatòria compta amb l’organització per part dels Serveis Territorials de Cultura al Camp de Tarragona i la col·laboració dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat i de l’INCAVI, en una iniciativa que, enguany, es durà a terme des de divendres 8 de juliol al Castell d’El Catllar, fins al divendres 12 d’agost a Arnes (Terra Alta). Tal com exposen les diferents entitats que impulsen aquesta proposta, el cicle manté l’objectiu inicial de fa sis anys, que és el de posar en valor els espais patrimonials i la seva relació amb les denominacions d’origen del territori i també amb set propostes artístiques de les nostres contrades. 

Combinació de patrimoni, cultura i enologia

Des del primer moment, la voluntat dels impulsors de la iniciativa, segons la directora territorial de Cultura de la Generalitat a Tarragona, Lurdes Malgrat, és potenciar tres aspectes diversos de les nostres comarques i convertir-los en un nou atractiu turístic i cultural durant el període estival: els espais patrimonials, els vins de les diferents denominacions d’origen i també els artistes del territori que oferiran una selecció de la seva feina, en molts casos creada de forma expressa per aquest cicle dels Divendres DiVins. Fins ara, s’han realitzat les activitats del Divendres Divins en una trentena d’espais patrimonials de les nostres comarques i enguany continuem endavant. 

L’aforament a totes les propostes és limitat i el preu de l’entrada és de 5 euros. Enguany, de nou l’organització ha acordat premiar la fidelitat dels assistents amb una ampolla de vi d’una de les DO participants per aquelles persones que assisteixin a les sis sessions. Entre tots el premiats se sortejarà un lot de sis ampolles, una de cada DO, al final de la darrera sessió que es farà a Arnes.   

Visites guiades als espais 

Enguany, Divendres Divins permetrà conèixer i recórrer gràcies a visites guiades d’espais tan espectaculars com el Castell d’El Catllar, el mateix Monestir de Santes Creus, la Rectoria de Santa Oliva, la Cartoixa d’Escaladei, Pradell de la Teixeta, i Arnes. Es tracta de petits tastets iniciàtics que posteriorment, els interessats ho podem completar amb una visita sencera a l’espai que hagin descobert. 

La proposta artística que acompanyarà aquest espai patrimonial i els vins de les DO participants es basa principalment en la música amb formacions i estil molt variats com ara el guitarrista de blues nord-americà Richard White, un duet de les terres del Gaià Ferran i Biell, una proposta liderada per Guillem Anguera i Xavier Pié, la banda del Priorat La Soul Machine,   les peces interpretades a piano i veu del grup COVER H i la música del vi amb clau de jazz de JOE JUANÓS de la Terra Alta.

L’Apunt

PROGRAMA DEL VI CICLE DIVENDRES DIVINS 2022

(*) Tots els concerts a les 19.30 hores / aforament limitat. 5 euros 

8 DE JULIOL DO TARRAGONA - Castell del Catllar    / Artista: RICHARD WHITE 

15 DE JULIOL DO CATALUNYA - Monestir de Santes Creus  / Artista: COVER H 

22 DE JULIOL DO PENEDÈS - Rectoria de Santa Oliva  / Artista: BIEL I FERRAN 

29 DE JULIOL DO PRIORAT - Cartoixa d’Escaladei  / Artista: LA SOUL MACHINE 

5 D’AGOST DO MONTSANT - Pradell de la Teixeta  / Artista:  GUILLEM ANGUERA I XAVIER PIÉ 

12 D’AGOST DO TERRA ALTA - Arnes  / Artista: JOE JUANÓS