Societat

Promoció econòmica

La 63a Fira de Cambrils va generar un impacte econòmic de més de 5,6 milions d'euros

Durant els tres dies que va durar la Fira, del 3 al 5 de juny, més de 40.000 visitants van visitar el recinte firal

Per Redacció

L'espai del Carpe Birrem, al parc del Pinaret, va ser un dels grans reclams de la Fira d'enguany
L'espai del Carpe Birrem, al parc del Pinaret, va ser un dels grans reclams de la Fira d'enguany | Berta Ruiz

La Fira Multisectorial de Cambrils va tancar la seva 63ª amb molt bona nota, tal com ha informat l'Ajuntament de Cambrils, arrel de l'informe de públic i impacte econòmic fet durant l’esdeveniment. Segon aquest estudi, l’impacte econòmic va ser de més de 5,6 milions d'euros, situant-se per sobre del de l'edició de 2019 quan es va xifrar en 5,1 milions d'euros.

En aquesta línia, l’estudi realitzat destaca que, per cada euro invertit des del municipi, el retorn ha estat de 46,5 euros. A més, en el conjunt de la Fira s’han generat més de 61 llocs de treball a temps complert. "Aquestes xifres són molt bones i ens demostren que la Fira de Cambrils ha tornat amb més força que mai. Estem molt satisfets amb la feina feta", ha indicat el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Juan Carlos Romera. 

Més de 40.000 visitants

Per altra banda, la despesa mitjana que han fet els més de 40.000 visitants de la Fira també ha augmentat, concretament en 10 euros més que el 2019. D’aquesta manera, cada visitant ha fet una despesa mitjana de 95 euros. Tot plegat, en una Fira on a més d’expositors s’hi han pogut trobar activitats lúdiques per a infants, el Mercat Medieval, l’espai d’oci i gastronòmic Carpe Birrem o l’espai Caravàning i d’Energies Renovables, entre moltes altres opcions. Aquest espai, novetat del 2022, va ser visitat per gairebé un 70% de les persones que van arribar a la Fira, amb la presència de marques destacades com Tesla o Decathlon.  

En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica ha recalcat que "en aquesta edició s’ha posat la base d’un salt qualitatiu important en el desenvolupament i el concepte de la Fira, i això garanteix la seva continuïtat i capacitat de creixement".  

Puntuada amb un notable per part dels visitants

Aquesta 63ª edició, amb destacades novetats en la programació de la Fira, ha estat puntuada amb un notable alt pels visitants. Un resultat final de 8,5 que es manté des de la darrera edició de l’esdeveniment. La fidelització del públic és un altre tret destacable, atès que un 96% de les persones que han visitat la Fira tenen intenció de tornar-hi l’any vinent. La gran majoria, més de la meitat, han arribat a Cambrils amb la família, fet que destaca el caràcter familiar de l’esdeveniment. 

Sobre la procedència, és rellevant que més d’un 80% dels visitants van ser de la província de Tarragona i, d’aquests, més de la meitat eren de Cambrils. Reus, Tarragona, Mont-roig, Vila-seca o Salou són les altres ciutats amb més presència.   

Comenta aquest article