Societat

Festa Major

La Festa Major de Sant Pere viu el seu gran dia

El seguici festiu, ahir a la tarda pels carrers del Port, i la posterior ballada dels elements davant del Mollet del Rec va congregar una gernació de persones (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

Per Berta Ruiz

Un moment del seguici festiu, ahir a la tarda, pels carrers del Port
Un moment del seguici festiu, ahir a la tarda, pels carrers del Port | Berta Ruiz

La Festa Major de Sant Pere va viure, ahir, el seu dia gran. Després de dos anys que la pandèmia de la covid-19 no havia deixat celebrar la festa amb normalitat, enguany, la programació festiva ha recuperat el seu caire habitual i sense restriccions. Així doncs, la diada de Sant Pere es va obrir de bon matí amb les tradicionals matinades pels carrers del Port a càrrec del Ball de Diables Els Cagarrieres i els grallers de la Colla Gegantera Tota l'Endenga. Al migdia es va fer la Missa major en honor a Sant Pere i, a la plaça de Mossèn Joan Batalla, es va celebrar una ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània i els Amics de la Sardana de Cambrils.

Gran seguiment per part de la gent que omplia els carrers

Ja a la tarda va tenir lloc l'acte principal de la jornada amb l'anada a ofici amb el seguici festiu. Aquest any, amb la recuperació plena de tots els actes, es van decidir una sèrie de canvis com l'horari –a partir de les 18 hores– i el recorregut. La plaça de Mossèn Joan Batalla va ser el punt de reunió de totes les entitats festives. El seguici l'encapçalava el Ball de Diables Els Cagarrieres amb la seva bèstia de foc –La Galera– i el seu grup de timbals. Els seguien la Colla Gegantera Tota l'Endenga amb els nans, els gegants, els grallers i les seves bèsties la Farnaca i la Farnaqueta, acompanyats dels timbalers de la Farnaca, els Nyanyos, el Ball de Bastons de Cambrils, el pubillatge cambrilenc i les autoritats. La Cobla Ministrers de Cambrils tancava el seguici. Aquest canvi horari va propiciar un gran seguiment per part de la gent que omplia els carrers. El recorregut es va dirigir cap a la plaça de Catalunya i el carrer del Consolat de Mar, un tram del carrer dels Pescadors per després girar cap al carrer de Miquel Planàs fins a la plaça de l'església de Sant Pere, on es va iniciar la missa en honor a Sant Pere.

Ballada dels elements festius davant del Mollet del Rec

En sortir de missa, el seguici va tornar a desfer el camí fet i es va dirigir fins a davant del Mollet del Rec, a tocar de les Serenes. En aquest punt, tots els elements festius van fer la seva ballada davant d'una gernació de persones que omplien aquest tram del port. De fet, la Policia Local va haver de tallar la circulació la vehicles a la façana marítima per la nombrosa gent que volia veure les actuacions de les entitats festives.

Comenta aquest article

Galeries relacionades