Informació general

Infraestructures

El plenari rebutja una moció d'ERC per reclamar a Adif els 42.000 euros del cost d'enderroc de l'estació

El text només va rebre el suport de JxC, mentre que l'alcalde va detallar que s'adequaran els terrenys de forma provisional per al pas de vehicles i vianants

Per Berta Ruiz

Aspecte actual de la zona que ocupava l'edifici de l'antiga estació
Aspecte actual de la zona que ocupava l'edifici de l'antiga estació | Berta Ruiz

El plenari municipal va rebutjar, aquest passat dilluns, una moció presentada per ERC per reclamar a Adif els 42.000 euros del cost de l'enderroc de l'antiga estació de tren. La portaveu de la formació, Camí Mendoza, va ser l'encarregada d'exposar el text i recordar els fets: "el passat 4 de març es va rebre l'autorització per enderrocar l'edifici –propietat d'Adif– en resposta a la sol·licitud feta per part de l'alcalde, Oliver Klein. Posteriorment, a través d'un decret d'alcaldia a data del 6 d'abril es va adjudicar l'enderroc a l'empresa encarregada de fer-ho per un import de 42.000 euros amb càrrega al pressupost municipal i el dia 21 d'abril van començar els treballs d'enderroc".

En aquest punt, Mendoza va recordar que, "el govern actual ha destinat uns diners del pressupost per a l'enderroc d'una propietat que no és municipal. Ha destinat uns diners de totes les cambrilenques i cambrilencs per enderrocar un edifici, quan qui té obligació d’enderrocar i assumir aquest cost és ADIF. Demanem que es reclami a Adif el cost de l'enderroc de l'edifici –ja que és l'ens que està obligat a fer el desmantellament i l'enderroc dels edificis".

Lluís Abella (JxC): "Com a cambrilencs demanem que l’import íntegre del cost d’aquest incomprensible enderroc siguin retornats a les arques municipals, d’on no haurien d’haver sortit mai"

El text només va rebre el suport de JxC. El seu portaveu, Lluís Abella, va manifestar que, "ja fa mesos que anàvem denunciant que s’estaven utilitzant uns diners públics per realitzar una obra, que corresponia executar al propietari, en aquest cas a ADIF. Quan es retorna una expropiació, estàs obligat a deixar el terreny tal com el vas trobar en el seu dia, però el govern actual de l’Ajuntament, en una decisió sense sentit va decidir unànimement que aquest enderroc el paguéssim tota la població de Cambrils. Perquè ho entenguem millor, el govern decideix que pot fer obres a casa d’un tercer només perquè ells ho veuen adient. Com a cambrilencs demanem que l’import íntegre del cost d’aquest incomprensible enderroc siguin retornats a les arques municipals, d’on no haurien d’haver sortit mai".

Oliver Klein: "Els 300.000 euros que s'han afegit a la modificació de crèdit –avui– serviran per condicionar la zona de forma provisional per al pas de vehicles i de vianants"

En nom del govern va intervenir l'alcalde, Oliver Klein, per dir que votarien en contra. Segons va exposar Klein: "vostès se situen en un episodi ja passat. El 4 de març vam rebre l'autorització; el 18 de març, el govern va donar a conèixer el seu posicionament sobre el seu tema i, finalment, el 21 d'abril es va executar; això són fets consumats. Això confirma els arguments d'un govern decidit que té clara una actuació, que no demora la seva resolució, i que mesura que es concreten les necessitats, s'executa. En unes setmanes tindrem una reunió amb els responsables d'Adif per parlar, concretament, sobre allò que l'Ajuntament executarà en aquests terrenys. Serà un pas provisional –com se n'han fet d'altres–. Mentre no hi hagi un tramvia lleuger, mentre no hi hagi una via verda; el que volem és que hi hagi un pas que connecti. Complim el POUM dels anys 70 i complim el POUM vigent de 2006 per unir aquests dos barris. Els 300.000 euros que s'han afegit a la modificació de crèdit –avui– serviran per condicionar la zona de forma provisional per al pas de vehicles i de vianants".

Van votar en contra l'equip de govern i el regidor no adscrit, Joan Maria Artigau. La regidora no adscrita, Patricia de Miguel, es va absentar al tram final del ple i no hi era present en el moment de debat d'aquest punt.

Comenta aquest article