Cultura

Art

Una performance en un camp de civada serveix de presentació de la 5a Biennal d'Art Contemporani Gastronòmic i del 1er festival Partides

La performance va consistir en un muntatge força impactant a càrrec de Pere Estadella i de Jordina Ros

Per Lluís Rovira i Barenys

Pere Estadella i Jordina Ros, a l'inici de la seva performance en un camp de civada
Pere Estadella i Jordina Ros, a l'inici de la seva performance en un camp de civada | Lluís Rovira i Barenys

Una performance amb connotacions agrícoles a càrrec de Pere Estadella i Jordina Ros, ahir a la tarda, va servir per una doble presentació artística. Per una banda, la performance servia per presentar la 5a Biennal d'Art Contemporani Gastronòmic i, també, del que serà la primera edició del Festival d'Art a Pagès que porta per nom Partides, un certamen que es defineix com de "paisatge d'art visual i sonor. La presentació dels dos esdeveniments, que tindran lloc el proper mes d'octubre, es va fer en una finca de la partida de les Hortes Velles, dins el terme municipal cambrilenc, proper a la riera de Riudecanyes i amb el límit amb el terme municipal de Montbrió. L'escenari de la performance va ser un camp de civada en el que el Pere i la Jordina van oferir un muntatge força impactant.

Elogi de l'ofici de pagès

En la presentació del dos certàmens artístics, l'artista Aleix Antillach va remarcar que amb el festival Partides, s'omplia un buit que s'havia detectat i va destacar el fet de "teixir sinergies entre la gent que treballa al camp i els que treballen en projectes artístics a més de treure l'art dels seus circuits endògens" i també el de posar en valor "el paisatge agrícola i destacar que els pagesos són els jardiners del paisatge i encara més a Cambrils que té l'aparador principal a la primera línia de mar però que al darrere hi ha un valor agrícola força destacat". També va intervenir David Pallarès, productor i director de fotografia, que va remarcar l'ús de les eines audiovisuals per tal de fer arribar aquesta proposta artística. Tant Pere Estadella com Jordina Ros es van refermar en el seu elogi de l'ofici de pagès i van agrair el suport rebut per fer possible aquest certamen.

Per la seva part, Camí Mendoza, membre de la Junta de Govern de la Diputació de Tarragona va posar en valor aquesta doble cita artística que es portarà a terme a Cambrils el proper mes d'octubre. L'alcalde, Oliver Klein, també va elogiar la iniciativa artística presentada ahir i va qualificar els seus impulsors com a "agosarats" al mateix temps que els agraïa la seva empenta.

Un moment de la performance d'ahir / Foto: Lluís Rovira i Barenys
Un moment de la presentació del doble certamen que tindrà lloc aquest proper mes d'octubre / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article