Societat

Vela llatina

«Bonamar» se suma a l'estol d'embarcacions de l'Arjau Vela Llatina de Cambrils

L'Arjau Vela Llatina de Cambrils va fer el lliurament, ahir a la tarda a les escales del Mollet del Rec, de la bandera de l'entitat a l'embarcació Bonamar

Per Berta Ruiz

Imatge del lliurament de la bandera de l'Arjau a la tripulació de l'embarcació Bonamar, ahir a la tarda
Imatge del lliurament de la bandera de l'Arjau a la tripulació de l'embarcació Bonamar, ahir a la tarda | Cedida

L'Arjau Vela Llatina de Cambrils va fer el lliurament, ahir a la tarda a les escales del Mollet del Rec, de la bandera de l'entitat a l'embarcació Bonamar. Es tracta de la darrera incorporació de l'estol d'embarcacions llatines de Cambrils. En aquesta ocasió, a bord de la Bonamar, hi ha una jove tripulació formada per Ricard Vidal i Carla Ventura. Cal destacar que l'última entrega de la bandera de l'Arjau s'havia fet fa cinc anys, l'any 2017, a l'embarcació la Mar Blava. Amb aquesta ja en són una dotzena d'embarcacions aparellades amb vela llatina que formen part de l'Arjau. L'acte d'ahir també va servir per fer una crida a la participació a la XVI Festa de l'Ormeig Pesca Tradicional de Cambrils que tindrà lloc demà dimarts.

La XVI Festa de l'Ormeig canvia d'ubicació

La Festa de l'Ormeig començarà demà, a partir de les 18 hores de la tarda, a garbí del Port de Cambrils amb una demostració de navegació de l'art amb vela llatina tot navegant per davant de la platja de la Riera d'Alforja. A partir de les 19 hores, a la platja de la Riera d'Alforja i al passeig de les Palmeres, inicia de la Festa amb la recreació d'oficis antics –fabricants de sàrcies, mestres d'aixa, remendadores, mestres de velers, puntaires, maquetistes, navegació tradicional, tirada del rall–. A la zona de carpes es farà l'obertura de la nova exposició "Lèxic mariner. Patrimoni immaterial" de la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial. A les 19.30 hores, a recer del moll de Ponent, recreació de la tècnica del bol a batre amb una calada de soltes a càrrec de pescadors professionals d'arts menors de la Confraria de Pescadors. A les 20 hores, a la platja de la Riera d'Alforja, després de xorrar les soltes, desembarc del peix amb els Vent d'Estrop i Rem Cambrils. Tot seguit, subhasta a l'antiga a càrrec de Francesc Benaiges. Finalment, cloenda de la feta amb el retorn de les embarcacions tradicionals.

Comenta aquest article