Societat

Festa Major

Bèsties de foc i diables s'apoderen de la nit cambrilenca

Sis bèsties i dues colles de diables van sembrar de foc i espurnes la nit d’ahir, en el decurs de la 3a Trobada de Bèsties de Foc,un acte emmarcat en la Festa Major de Sant Pere (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de les diferents enceses de les bèsties de foc, al passeig de les Palmeres
Un moment de les diferents enceses de les bèsties de foc, al passeig de les Palmeres | Lluís Rovira i Barenys

Sis bèsties i dues colles de diables van sembrar de foc i espurnes la nit d’ahir, en el decurs de la 3a Trobada de Bèsties de Foc, un acte organitzat pel Ball de Diables Els Cagarrieres i emmarcat dins la programació de la Festa Major de Sant Pere. La Trobada, que va ser seguida per la gentada que s’aplegava ahir al port en ple pont festiu, va començar amb la plantada de les bèsties de foc a la plaça de mossèn Joan Batalla, al vespre. Més tard, els grups de timbalers que acompanyen les bèsties de foc van iniciar una tabalada des de les escales reials del port fins a la plaça de mossèn Batalla on les bèsties de foc es van incorporar al seguici fins arribar al passeig de les Palmeres, lloc on es van fer les enceses.

El Cabrot del Vendrell, guanyadora del concurs d’enceses

Aquesta tercera Trobada de Bèsties de Foc va comptar amb la participació de l’Aegis de Barcelona, el Cabrot del Vendrell, la Bèstia de Parets del Vallès, l’Espantarucs de Sant Jaume dels Domenys i les dues bèsties de foc cambrilenques, la Farnaca i la Galera de Foc. A banda, també hi van participar els diables de Garcia i els grups de diables dels Cagarrieres.

A l’espai del passeig de les Palmeres les bèsties i diables van fer diferents enceses. Primer que tot en van fer una d’individual a tall de presentació. Tot seguit es van fer tres tandes d’enceses per parelles de bèsties i, després, l’encesa de lluïment que servia per fer-ne la valoració de l’apartat de concurs. Finalment, una encesa conjunta de bèsties de foc i diables va posar el punt i final a la Trobada. Posteriorment, en el decurs del sopar de les colles, celebrat a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors, es va determinar el guanyador de l’encesa de lluïment, valorat per un membre de cada colla participant, i el guardó va ser pel Cabrot del Vendrell que va realitzar una encesa espectacular.

La nit es va cloure amb la música que va posar el duet Koeman, a l’escenari instal·lat al passeig de les Palmeres, amb el seu espectacle Catacústic. Els Koeman van fer un concert a la carta de manera que la gent va poder escollir les cançons que havien de cantar els Koeman d’entre un menú d’una vuitantena de cançons, totes elles en català.

Comenta aquest article

Galeries relacionades