Esports

Festa Major

El port recupera les regates populars de Sant Pere

Enguany s'ha celebrat la 16a edició després de l'aturada de dos anys a causa de les restriccions de la pandèmia (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

Per Lluís Rovira i Barenys

La tripulació guanyadora, Barracudes, en la disputa de la regata final
La tripulació guanyadora, Barracudes, en la disputa de la regata final | Lluís Rovira i Barenys

El port va acollir, ahir a la tarda, la 16a edició de les regates populars de Sant Pere, unes regates de caràcter social que es recuperaven després de l’aturada de dos anys a causa de les restriccions de la pandèmia, i que van tornar a omplir d’activitat vogadora el port de Cambrils, dins la programació de la Festa Major de Sant Pere.

Les regates, organitzades per Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils, van acollir sis tripulacions, dues d’elles provinents de Tarragona, que van competir en un camp de regates de 700 metres i van haver de realitzar la competició sota unes condicions atmosfèriques adverses, amb una mar força picada i amb vent.

La tripulació guanyadora va ser la tarragonina “Barracudes”, que amb un temps de 2’49’’ es va imposar a la també tripulació tarragonina “Dofins”, que va fer un temps de 3’24’’. El pòdium el va completar la tripulació cambrilenca “Las Picapiedra” que són les que havien fet el tercer millor temps en la regata classificatòria. Les regates populars de Sant Pere es van completar amb una regata social entre un equip del Club Nàutic Tarragona i un dels Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils, i una altra disputada entre dos tripulacions de l’Escola de Rem dels Vent d’Estrop.

L’alcalde, Oliver Klein, i la regidora d’Esports, Natalia Pleguezuelos, van participar en l’entrega de medalles a les tres primeres tripulacions de les regates. Després es va fer el sorteig de quatre sopars a dos restaurants cambrilencs i d’un pernil. El fi de festa es va fer a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors amb una degustació de fideus rossos.