Societat

Solidaritat

«Ens movem per l'ELA», l'esdeveniment esportiu i solidari que tindrà lloc, demà, a Sant Jaume d'Enveja

L'objectiu de la jornada, a la qual també s'hi han sumat el cambrilenc Siscu Morell i l'exfutbolista Juan Carlos Unzué, és recaptar fons per a la investigació d'aquesta malaltia

Per Redacció

D'esquerra a dreta: Siscu Morell, Juan Carlos Unzué i Ildefonso Oliveras amb el cartell de la jornada solidària
D'esquerra a dreta: Siscu Morell, Juan Carlos Unzué i Ildefonso Oliveras amb el cartell de la jornada solidària | Cedida

Sant Jaume d’Enveja acollirà, demà dissabte, la primera edició de la jornada esportiva i solidària "Ens Movem per l’ELA" amb l’objectiu de recollir fons per a la investigació de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica, (ELA) una malaltia neurodegenerativa que actualment no té cura. La jornada ha estat impulsada per l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja i la família d’Ildefonso Oliveras, un veí de la població que va ser diagnosticat d’ELA ara fa prop de dos anys. També s'hi han sumat el cambrilenc Siscu i l'exfutbolista Juan Carlos Unzué.

L’objectiu és promoure la investigació ja que, "malauradament aquesta malaltia no té cura" ha explicat l'Ildefonso Oliveras en un vídeo que ha publicat a les xarxes. "Cal molta investigació per a trobar la cura i, per tant, molts recursos", ha insistit Oliveras que també ha recordat que "la majoria de diners que es destinen ara a la investigació provenen de fons privats com fundacions, associacions, particulars o esdeveniments solidaris com aquest". És per això que ha animat a tothom a participar.

L’acte esportiu i solidari consistirà en una cursa a peu de 6 quilòmetres i una travessa nedant pel riu Ebre amb una distància de 2.000 metres. Aquests dues proves seran competitives i es farà entrega de guardons, i també hi haurà proves populars: una caminada i una travessa de natació de 600 metres. També es podrà llogar caiacs per seguir la cursa des del riu o inscriure’s amb dorsal zero.

Les inscripcions es poden fer a través de la web Ens Movem per l’ELA i també a la Biblioteca Francesc Balagué de Sant Jaume d’Enveja.

 

Comenta aquest article