Informació general

Concentració

Primera concentració estiuenca de les Àvies i Avis a la plaça de la Vila

En la trobada d'ahir es va llegir una carta de suport a la tasca del col·lectiu de les Àvies i Avis, signada pel Consell Local per la República de Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

Concentració de les Àvies i Avis, ahir, a la plaça de la Vila
Concentració de les Àvies i Avis, ahir, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

Les Àvies i Avis per la Independència van celebrar, ahir al matí, la seva primera concentració estiuenca a la plaça de la Vila enmig d'una intensa calor que va fer que s'arreceressin el més possible a l'ombra de la plaça. En la concentració d'ahir, primer que tot, es va llegir una carta del grup impulsor del Consell Local per la República de Cambrils, una carta de suport al col·lectiu de les Àvies i Avis per la Independència i, també, de crida als membres del Consell Local per la República a assistir a les concentracions periòdiques. En la carta es diu que "nosaltres, companys de lluites compartides, tenim clar que la independència només la guanyarem de forma intel·ligent, sense jugades mestres i amb la suma de cadascuna d'aquelles ànimes que estiguin disposades a col·lectivitzar una força. Som milers de persones que podem dedicar uns minuts de les nostres vides a revertir la situació, cadascuna de nosaltres, amb un potencial sorprenent". La carta acaba dient que "venen temps complicats, però la intel·ligència col·lectiva superarà qualsevol entrebanc, per complexe que sigui".

Després d'aquesta lectura es va recordar que aquest proper diumenge 26 de juny hi haurà concentració al port, a partir de les 19 h, i que en aquesta ocasió anirà acompanyada del grup "Música per la Llibertat". També es va acordar la suspensió de la trobada setmanal a la plaça de la Vila corresponent a la setmana vinent ja que el dimecres 29 de juny és la diada de la Festa Major de Sant Pere.

Tot seguit, les Àvies i Avis van encetar el repertori de cants, amb l'Estaca com a inici, seguida de proclames i eslògans a favor de la independència, contra la justícia espanyola i en suport a la llengua i la cultura. El cant dels Segadors i els crits d'independència van posar el punt i final a la concentració.

Comenta aquest article