Informació general

Obres

S'asfalta el darrer tram de la rambla de Jaume I, entre el carrer de les Drassanes i el Club Nàutic

Durant el dia d'avui també seguiran els talls de circulació i, en alguns moments, afectaran el centre del barri del Port segons ha informat la Policia Local

Per Redacció

Aquest matí s'estan duent a terme els treballs de senyalització de la pintura viària en aquest tram
Aquest matí s'estan duent a terme els treballs de senyalització de la pintura viària en aquest tram | Elvira Boronat

Ahir dimecres es van iniciar els treballs d'asfaltat d'un tram de les obres de la rambla de Jaume I, comprès entre el carrer de les Drassanes i la rotonda situada davant del Club Nàutic. Aquest matí ja s'estan duent a terme els treballs de pintura i senyalització viària. Durant el dia d'avui també seguiran els talls de circulació i, en alguns moments, afectaran el centre del barri del Port segons ha informat la Policia Local. Recordem que aquestes tasques de pavimentació estaven previstes per al passat dissabte 18 de juny, però els treballs van ser ajornats ja que Protecció Civil va prohibir la realització de qualsevol treball que pugui implicar un risc d'incendi –com la fabricació d'asfaltat– per les altes temperatures d'aquells dies. Aleshores, es va fixar la data de dimecres per executar aquest tram de pavimentació.

Les obres en aquest tram de la rambla de Jaume I han consistit en la renovació dels serveis soterrats. Dins de la remodelació de la xarxa de col·lectors, l’actuació més destacada ha estat la instal·lació d’un dipòsit decantador per fer un pre-tractament de l’aigua de pluja abocada a la platja i separar els hidrocarburs i altres elements que arrossega de la superfície dels carrers, tal com exigeix la Direcció General de Polítiques de Muntanya i Litoral de la Generalitat de Catalunya. Els treballs d'instal·lació d'aquest dipòsit van ser força aparatosos donades les dimensions del mateix –13 metres de longitud i 3,5 metres de diàmetre–. Es va necessitar d'una grua de grans dimensions amb un braç extensible per col·locar-lo dins el forat.

Una plataforma únic amb espais verds i donant prioritat als vianants

D’altra banda, segueixen a bon ritme les obres de l'altre tram de la rambla, des del carrer de les Drassanes fins a la plaça de la Constitució. Tal com va informar, fa uns pocs dies, el regidor d'Urbanisme –Enric Daza– a revistacambrils.cat, està previst enllestir tots els treballs de la xarxa de pluvials, clavegueram i serveis a meitats del proper mes de juliol. Posteriorment, s'iniciaran les tasques d'urbanització de l'obra. El projecte preveu una via de plataforma única amb espais verds, mobiliari urbà i donant prioritat a les zones per a vianants. 

Aspecte d'aquest tram de la rambla de Jaume I, aquest matí (foto: Elvira Boronat)

 

Comenta aquest article