Esports

Rem

Vent d'Estrop suma sis podis a la regata de la Lliga de Llagut Català disputada a Cambrils

Un total de 19 clubs de tot Catalunya es van donar cita a la prova de Cambrils amb la participació d’un total de 52 tripulacions

Per Redacció

Un moment de la regata disputada el passat diumenge a la platja del Regueral
Un moment de la regata disputada el passat diumenge a la platja del Regueral | Cedida

El passat diumenge es va disputar la 2a regata de la XIX Lliga de Llagut català a la platja del Regueral, organitzada pels Vent d’Estrop-Vogadors de Cambrils. Un total de 19 clubs de tot Catalunya es van donar cita a la prova de Cambrils amb la participació d’un total de 52 tripulacions en els diferents categories des d’infantil a veterà. En total, més de 500 esportistes més els acompanyants es van reunir a la platja durant tot el matí de diumenge.

La regata com és habitual, es va iniciar a les 9h amb la prova contra-rellotge en les diferents categories. Els participants es van trobar amb una mar moguda amb vent de llevant que a mesura que avançava el matí es feia més fort i complicava força la remada. A més, les maniobres per entrar i sortir de la platja es complicaven per als participants que havien de lluitar contra les onades per poder fer-ho i evitar l’entrada d’aigua als bots.

Els Vogadors de Cambrils van participar en set categories i els resultats van ser els següents:

En categoria veterana, la tripulació masculina va es va classificar en segona posició a la contrarellotge i va repetir idèntic resultat a la final A, aconseguint entrar en segona posició final per darrere de Rem Badalona i imposant-se a Rem Arenys i Rem Cambrils.

Pel que fa al veterà femení, van fer el tercer millor temps a la contrarellotge i a la final, van guanyar una posició aconseguint la segona, per davant de Rem Cambrils i Nàutic el Balís, en una regata que va guanyar el RCN Tarragona.

La tripulació cadet femení, que va participar en la categoria masculina, va acabar en segona posició per darrere de Rem Badalona i es va imposar a Rem Cambrils i a Nàutic Flix, després d’haver aconseguir el tercer millor temps a la contrarellotge.

Per las seva part, el juvenil masculí, es va imposar a tant a la contrarellotge com a la final a Natació Badalona.

Els més petits, l’infantil mixt que els tocar remar amb molt mala mar va quedar exclòs després d’un error comès pel timoner a l’entrar per un altre carrer fet que invalidés la bona regata que va fer l’equip.

Els absoluts aconsegueixen la segona victòria de la temporada

Finalment, va ser el torn de les dues tripulacions absolutes, en la que el masculí va fer una bona contrarellotge aconseguint la primera posició i un cop a la final, en una regata molt disputada i amb xoc de pales inclosa, els Vogadors van vèncer a Rem Badalona en els metres finals seguit de Rem Mataró i Rem Hotelers.

Pel que fa a la femenina va tornar a fer una segona posició a la contrarellotge i després d’haver disputat la seva final, es va haver d’anul·lar i tornar a repetir perquè una de les boies va perdre un dels mosquetons que la subjectava amb el mort a causa de la mala mar. Així, la última regata la van disputar les noies aconseguint les mateixes posicions que la contrarellotge, és a dir, Rem Mataró seguit de Vent d’Estrop-Vogadors de Cambrils, Rem Premià i Rem Cambrils.

Amb aquesta regata la lliga està a l’equador faltant només dues regates. La propera serà el 3 de juliol a Flix però abans, el divendres 24 de juny, dia de Sant Joan, es disputaran les regates populars al port de Cambrils a partir de les 18,30h, en la que hi participaran una desena de tripulacions que acabarà amb un sopar de germanor a la Confraria.