Informació general

Turisme

S'inverteixen 70 milions d'euros en renovacions i construccions d'allotjaments turístics a Tarragona durant el 2022

A la província de Tarragona, els hotels han invertit aproximadament uns 45MEUR, els càmpings 20MEUR i els apartaments 5MEUR durant el 2022

Per Redacció

Imatge de l'hotel Best Sol d'Or de Salou
Imatge de l'hotel Best Sol d'Or de Salou | Cedida

Després dels dos anys més complicats per al sector turístic de la demarcació de Tarragona, la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) ha donat a conèixer les dades de les inversions que les empreses han realitzat enguany pel que fa a la renovació, millores i construccions de nous establiments.

Durant aquest any2022els empresaris han invertit uns 70 milions d'euros;aquí s'inclouen les millores, reformes integrals, ampliacions o construccions de nous establiments. Pel que fa als diferents tipus d'allotjaments, els hotels han invertit uns 45 milions d'euros, els càmpings 20 milions d'euros i els apartaments 5 milions d'euros. Actualment, a la demarcació de Tarragona s'ofereixen unes70.000 places en hotels, 78.000 en càmpings i 25.000 en apartaments.

Berta Cabré, presidenta de la FEHT,ha afirmat que "és francament encoratjador veure l’empenta i la perseverança del sector turístic per millorar l’experiència dels nostres visitants. Després de dos anys molt complicats i de la incertesa que vivim, els empresaris segueixen invertint. Tant empreses petites com grans cadenes demostren la seva aposta continuada per millorar la qualitat dels seus establiments a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre". Segons Cabré, en els darrers 6anys, el total de les inversions arribaria gairebé fins als 500 milions d'euros. Amés,ha destacat que "aquestes inversions que es fan, la gran majoria són per millorar els establiments amb un ferm compromís per la sostenibilitat mediambiental".

Reformes per augmentar la qualitat i un nou hotel a Salou

Així, aquest any 2022 els hotels de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre han apostat per les reformes integrals, això inclou la construcció de grans piscines i instal·lacions aquàtiques amb tobogans per als més petits, noves àrees infantils, renovats spas i wellness, nous serveis de restauració i, pel que fa a les habitacions s’han dotat de nou mobiliari i tecnologia. A més, destaca la inauguració d’un nou hotel a Salou, l’Alannia Salou, un complex innovador i sostenible de 4 estrelles.

Pel que fa als càmpings també estan instal·lant zones aquàtiques per a infants, han habilitat nous allotjaments i zones per a mascotes, han instal·lat nous bungalous amb tots els serveis, han millorat les zones esportives i les zones comunes de dutxes i serveis.

Per la seva banda, els apartaments han invertit en la compra d’immobiliari per a fer gestió de lloguer turístic i han fet reformes, tant de l’interior (renovació de mobiliari, banys i cuines) com de l’exterior dels allotjaments (piscines,jardí,façanes, instal·lació de panells solars,zona de jocs...), entre altres inversions i manteniment preventiu de cada any. Cabré ha manifestat que "si no hi ha cap inconvenient de darrera hora, preveiem un estiu amb unes ocupacions similars a les de l’any 2019. Esperem que també puguem allargar la temporada. Ho necessitem".