Cultura

La Biblioteca Municipal de Cambrils rep la visita de l'escriptor barceloní David Nel·lo

Per Berta Ruiz



L'escriptor David Nel·lo a la Biblioteca Municipal, el passat dissabte
El passat dissabte al matí, la Biblioteca Municipal de Cambrils va rebre la visita de l'escriptor barceloní David Nel·lo, dins de les activitats dels clubs de lectura infantil i juvenil de la biblioteca. Tot i això, l'activitat també va estar oberta a gent de totes les edats, ja que David Nel·lo també ha dedicat bona part de la seva obra a escriure novel·les com L'aposta, Nou dits, Història natural o la seva darrera La línia del final del mar, entre moltes altres.

L'escriptor va començar la seva intervenció parlant dels clubs de lectura i de la seva importància. Segons Nel·lo, "són un tipus d'activitat molt important per a la lectura, en què es pot gaudir del llibre i del diàleg, i va molt bé compartir aquest tipus de plaer. Cadascú llegeix perquè vol i els que ens agrada llegir hi sortim guanyant". A més, segons va manifestar David Nel·lo, "poder compartir la lectura és un acte de complicitat, un intercanvi amb d'altres lectors, per comprendre com han entès el llibre", de fet, una experiència molt enriquidora segons va manifestar a tot els assistents a la trobada.

Seguidament, l'escriptor i músic barceloní va llegir diferents fragments d'algunes de les seves obres dirigides a lectors de diferents edats. La primera d'aquestes va ser el primer capítol del llibre L'Albert i els menjabrossa, la seva primera obra escrita l'any 1994. La segona lectura, en aquest cas una de les seves darreres novel·les, va ser el primer capítol de l'obra La geografia de les veus, en què hi recull la història de quatre veus diferents que parlen en primera persones des de llocs geogràficament diferents.

Pel que fa a la seva manera de fer i d'escriure, David Nel·lo va manifestar que sempre busca un llenguatge molt planer, molt natural i sempre buscant una certa musicalitat. En aquest sentit, l'escriptor va explicar que la seva carrera com a músic –té la carrera de flauta– li serveix molt a l'hora d'asseure's i escriure, ja que segons va comentar, "és una pràctica de disciplina, ja que com a instrumentista estàs molt acostumat a estudiar l'instrument". D'altra banda, responent a algunes preguntes dels lectors més joves sobre els seus inicis en el món de la literatura, David Nel·lo va confessar que va iniciar-se professionalment en aquest món entorn als 30 anys amb les seves primeres obres, ja que segons ell mateix va explicar "de petit només tenia fal·lera de llegir i no pas d'escriure".

Comenta aquest article