Societat

Solidaritat

L'alumnat de l'escola Marinada descobreix el món amb els gossos de teràpia de l'Associació a 4 Potes

Els gossos han entrat, aquesta setmana, a les aules de 1r i 2n de primària de l’escola per descobrir la realitat que viuen infants d’altres països

Per Redacció

Alumnat de l'escola Marinada participant en les sessions de l'Associació a 4 Potes
Alumnat de l'escola Marinada participant en les sessions de l'Associació a 4 Potes | Cedida

Els gossos de teràpia de l’Associació a 4 Potes han entrat, aquesta setmana, a les aules de 1r i 2n de primària de l’escola Marinada per descobrir la realitat que viuen infants d’altres països, amb la col·laboració de l’ONGD El Sueño de la Campana. El taller "Descobrim el món a 4 potes" –que aquest curs també s’ha realitzat a les escoles Joan Ardèvol i Guillem Fortuny–, és una de les vuit propostes diferents que ofereix l’àrea de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament als centres educatius del municipi. 

Les sessions són impartides per la psicòloga Annabel Folch i la veterinària Montse Carrión i els gossos són els protagonistes d’històries situades a diversos països. Concretament, a través dels dos tallers que es van portar a terme dilluns l’alumnat va viatjar a França, Índia i Síria, a més de conèixer aspectes de tinença responsable i convivència amb gossos. A França van conèixer el cas d’un nen amb síndrome de Down i es van sensibilitzar sobre la diversitat de capacitats que es poden trobar a l’aula. A l’Índia van descobrir la història d’unes nenes que no poden anar a escola pel fet de ser nenes per treballar sobre el Dret dels Infants i el dret a l'escolarització infantil i també la igualtat entre homes i dones. Finalment, a partir de la història d’un nen refugiat de Síria reflexionar sobre els conflictes bèl·lics i la problemàtica de les persones refugiades, introduint també la guerra d’Ucraïna.  

Imatge d'una de les sessions (foto: Cedida)

 

Comenta aquest article