Informació general

Infraestructures

Cambrils En Comú: «On ha quedat l'Eix Cívic del qual parlava el govern per justificar l'enderroc de l'estació?»

Segons la formació, el projecte de licitació "no preveu ni una gran plaça, ni un espai verd ampli, ni res del que van anunciar Oliver Klein i el regidor d'Urbanisme"

Per Redacció

Imatge dels darrers treballs d'enderroc, el 28 d'abril
Imatge dels darrers treballs d'enderroc, el 28 d'abril | Lluís Domingo

En un comunicat de premsa, Cambrils En Comú ha preguntat "on ha quedat l'Eix Cívic del qual parlava el govern municipal per justificar l'enderroc de l'antiga estació?". Ho fa després que ahir es fes pública l'aprovació del projecte d'adequació de l'entorn on hi havia l'edifici, així com la seva propera licitació, per tal d'unir les avingudes de Josep Vidal i Barraquer amb l'avinguda de l'Horta de Santa Maria.

Segons ha criticat Cambrils En Comú: "dona la sensació que, a falta de més idees, l'actual govern d’Oliver Klein ha agafat el tema de l’antiga estació com el projecte estrella: primer, l'enderroc amb presses i sense protegir el patrimoni cambrilenc, i ara la connexió. Fins ara el regidor d'Urbanisme, Enric Daza, ens havia regalat les orelles amb frases com: 'per a tota aquella zona, l'Eix Cívic preveu una gran plaça, un espai verd ampli, sostenible... on també preveiem fer un equipament i, recuperar o rescatar algun element que identifiqui i recordi tota aquella zona com un espai on allí hi va haver una estació".

"Sembla que les presses han trasbalsat les idees primeres i s’ha canviat el projecte original sobre la marxa"

La formació lamenta que, "després de veure com es van 'salvaguardar' els elements que 'identifiquen i recorden' l'estació, ens adonem que no hi havia cap mena de previsió sobre com s'havia de protegir.
Ens preguntem, però, en quin calaix ha quedat la segona part de l’Eix Cívic, que pel que sabem està acabat i pagat, després d’haver presentat el primer. No seria més lògic que aquesta acció que ara s’anuncia anés integrada amb el projecte general? I no seria més lògic que aquesta acció que ara s’anuncia hagués estat prèviament presentada al veïnat del barri de l'Estació i fins i tot s’haguessin recollit els seus suggeriments? Sembla que les presses han trasbalsat les idees primeres i s’ha canviat el projecte original sobre la marxa".

Per altra banda, Cambrils En Comú manifesta que, "en cap moment s'ha explicat quin és l'acord que té l'Ajuntament amb ADIF per a poder construir i urbanitzar els terrenys que ara per ara continuen sent seus. Tampoc sabem si el desmantellament de les vies actuals es farà abans, durant o després de les obres anunciades. Potser tornaran a ser obres sufragades amb els diners dels cambrilencs i les cambrilenques quan no caldria? I, l’altra gran incògnita és com passarà el Tramcamp per aquí? Hem d'entendre que el Tramcamp no passarà de la riera d'Alforja i no arribarà fins a l'estació de trens actual? El govern d’Oliver Klein ja ha pres la decisió que el tramvia no arribarà a l'estació ADIF? Masses incògnites, massa precipitació i mals presagis per al futur".

Comenta aquest article