Cultura

Poesia

Membres de l'ACTE i del Banc del Temps ofereixen un recital de poesia de l'escriptora Gioconda Belli

Quatre rapsodes –Artur Folch, Montse Mañé, Pilar Peribáñez i Salvador Matas– amb l'acompanyament musical del guitarrista Miguel Javaloy van recitar una quinzena de poemes

Per Berta Ruiz

El recital poètic va tenir lloc ahir a la tarda a la Biblioteca Josep Salceda i Castells
El recital poètic va tenir lloc ahir a la tarda a la Biblioteca Josep Salceda i Castells | Berta Ruiz

Membres de l'ACTE (Associació Cultural Cinematogràfica del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre) i del Banc del Temps de Cambrils –juntament amb la col·laboració de la Biblioteca Josep Salceda i Castells i el Campus Extens de la URV– van oferir, ahir a la tarda a les instal·lacions de la Biblioteca, un recital de poesia titulat "Un passeig per les emocions de les dones en la poesia de Gioconda Belli".

Quatre rapsodes –Artur Folch, Montse Mañé, Pilar Peribáñez i Salvador Matas– amb l'acompanyament musical del guitarrista cambrilenc Miguel Javaloy van recitar una quinzena de poemes d'aquesta poetessa nascuda a Nicaragua i que actualment és una de les escriptores centreamericanes més reconegudes. El seu primer llibre de poemes, publicat l'any 1972, va causar un gran rebombori per la forma d'abordar el cos i la sensualitat femenina. 

Tal com va comentar un dels rapsodes, Salvador Matas, a revistacambrils.cat: "fa un parell d'anys ja vam fer una primera sessió poètica sobre el poeta italià Cesare Pavese. Som un grup de gent inquieta –tant de l'ACTE com del Banc del Temps– que ens agrada la poesia i ens vam animar a continuar fent aquest tipus d'activitats. Per a l'ocasió vam triar una temàtica totalment diferent com és la que té la Gioconda Belli; una poetessa que quan va començar a escriure va suscitar força sorpresa pel seu to, molt personal, i com plasma la visió del món; ens va agradar".

L'ACTE clou el seu curs d'activitats, aquest vespre, amb la projecció de "Catch the fair one"

D'altra banda, l'ACTE clourà el seu curs cinematogràfic d'activitats, aquest vespre, amb la projecció d'una pel·lícula d'acció i suspens. Es tracta de "Catch the fair one", un film inèdit on la protagonista, Kali Reis, té una actuació impressionant en el paper d'heroïna que s'enfronta tota sola a una organització criminal. Serà a les 20.30 hores al Cinema Rambla de l'Art.

Comenta aquest article