Informació general

Urbanisme

S'aprova el projecte d'adequació de l'entorn de l'antiga estació de tren

Quan es compleixen gairebé dos mesos de l'enderroc de l'edifici, l'equip de govern ha aprovat el projecte –amb un pressupost d'uns 300.000 euros– que unirà les dues avingudes

Per Redacció

Darrers treballs de l'enderroc de l'edifici de l'estació, el 28 d'abril a la tarda
Darrers treballs de l'enderroc de l'edifici de l'estació, el 28 d'abril a la tarda | Lluís Domingo

Quan es compleixen gairebé dos mesos de l'enderroc de l'edifici de l'antiga estació de tren –a finals del passat mes d'abril–, l'equip de govern municipal ja ha aprovat el projecte d'adequació de l'entorn on estava ubicat. El projecte contempla la construcció d'un nou tram de rambla que donarà continuïtat a l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer –al barri de l'Eixample– amb l'avinguda de l'Horta de Santa Maria. Es preveu un passeig central per a vianants, carril bici i dues calçades laterals. La nova mitjana central de la cruïlla amb el carrer de la Verge de Montserrat –on abans hi havia l’estació– permetrà fer la transició de la coca central de les dues avingudes, que és d’amplades diferents. A més, també s’obrirà un nou passeig de vianants pel centre de la rotonda de la cruïlla entre el passeig de l'Horta de Santa Maria i l’avinguda de la Llosa. 

Un pressupost de gairebé 300.000 euros

Properament sortiran a licitació les obres d’adequació, amb un pressupost de 299.873 euros (IVA inclòs) i un termini d’execució de tres mesos. Entre els treballs a realitzar, hi ha la demolició de l'asfaltat de diversos punts, l’enderroc del mur de pedra i formigó que hi ha a les andanes, el trasplantament d’alguns arbres, la construcció de la caixa de paviment, la pavimentació de les voreres, la realització de passos adaptats, l’enllumenat, la instal·lació de la xarxa de reg i els parterres, entre d'altres. 

Enric Daza, regidor d'Urbanisme: "Aquestes actuacions demostren que l’equip de govern segueix complint els objectius anunciats"

El regidor d’Obra Pública, Enric Daza, ha explicat que l’objectiu de l’Ajuntament és reconnectar la vila amb la platja, eliminant la barrera arquitectònica que ha suposat l’edifici de l’estació i el traçat ferroviari. En la mateixa línia, el Departament d’Obra Pública de l’Ajuntament ja va obrir cinc passos provisionals per travessar les vies. "Aquestes actuacions demostren que l’equip de govern segueix complint els objectius anunciats", ha conclòs Daza.  

Plànol del projecte d'adequació de l'entorn de l'antiga estació

 

Comenta aquest article