Cultura

Llibres

Club de Lectura Adult a la biblioteca amb l’escriptor i traductor Pau Vidal

L’escriptor i traductor Pau Vidal va ser el protagonista d’una nova edició del Club de Lectura Adult, ahir al vespre, a la Biblioteca Josep Salceda Castells

Per Josep Maria Ferrando

Pau Vidal, al Club de Lectura d'ahir a la tarda
Pau Vidal, al Club de Lectura d'ahir a la tarda | Josep M Ferrando

L’escriptor i traductor Pau Vidal va ser el protagonista d’una nova edició del Club de Lectura Adult, ahir al vespre, a la Biblioteca Josep Salceda Castells. Pau Vidal compta amb una dilatada carrera professional com a escriptor i traductor, sobre tot com especialista en prosa italiana, una llengua que l’apassiona i de la qual n’és el traductor més important d’Andrea Camilleri al català, a la vegada que també ha traduït d’altres escriptors i escriptores italians.

I va ser a partir de la seva traducció del llibre de l’autora Lia Piano, Planimetria d’una família feliç, que Pau Vidal va parlar de la seva experiència a l’hora de fer front a una obra que inclou dues llengües, italià i un personatge que parla calabrès. Fent participar a totes les persones que van assistir al Club, Pau Vidal va ajudar a copsar la naturalesa d’un llibre que pot semblar disruptiu i fantasiós, però que s’endinsa en l’experiència vital d’una família que per sobre de tot defensa el seu dret a la felicitat per sobre de qualsevol convenció social. Un llibre per fer reflexionar. Tot un luxe poder comptar amb Pau Vidal al darrer Club de Lectura d’aquest curs.

 

Comenta aquest article