Cultura

Patrimoni

El Museu d'Història i l'escola Marinada presentaran, demà, els resultats del programa «Apropa’t»

La sessió es farà demà, a les 19.30 hores al Centre Cultural, amb la xerrada "Investiguem el Parc Samà"

Per Redacció

Foto de grup dels alumnes de l'escola Marinada al parc Samà
Foto de grup dels alumnes de l'escola Marinada al parc Samà | Cedida

El Museu d’Història i l’escola Marinada presentaran els resultats del programa pilot educatiu "Apropa’t" amb una xerrada titulada "Investiguem el Parc Samà" demà dijous, a les 19:30 hores al Centre Cultural. L’objectiu de xerrada, inclosa dins de la programació trimestral del Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili (URV), és donar a conèixer l’experiència educativa de tot un any de treball conjunt entre el museu i l’escola i fer balanç d’aquesta proposta educativa. Durant la xerrada, es projectarà un breu vídeo de resum de les diferents activitats que s’han portat a terme amb l’alumnat de cicle inicial.  

Es tracta d’un projecte pedagògic que neix de la Xarxa de Museus de les Comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre conjuntament amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya amb la finalitat de reforçar la relació entre els centres educatius i els museus per crear projectes col·laboratius i aprofitar el patrimoni cultural com a espais d’aprenentatge innovadors que estimulin el treball competencial.  

Visites als espais patrimonials de Cambrils

El programa educatiu col·laboratiu es va iniciar al principi d’aquest curs escolar 2022-2022 amb un centenar d’alumnes de cicle  inicial de l'escola Marinada. Després d'una primera fase de treball a l’aula, es van començar a realitzar tallers específics i fer visites dinamitzades als espais patrimonials de Cambrils de la mà del personal del museu en coordinació amb l'equip docent de 1r i 2n de primària.
Iniciat el segon trimestre, els i les escolars es van desplaçar al jardí històric del Parc Samà per fer una matinal sencera de descoberta de l'entorn i van treballar sobre els tres projectes escollits inspirats en el parc (els insectes, els animals fantàstics i les torres), que van servir de fil conductor per a activitats educatives concretes relacionades amb aspectes mediambientals, històrics i artístics. 

El projecte, que es va cloure el passat 14 de maig amb una jornada festival al mateix Parc Samà, s’ha dut a terme gràcies al conveni marc que l’any passat van signar l’empresa que gestiona el Parc Samà, Developing Natural Activities (DNA) i l’Ajuntament de Cambrils.  

Comenta aquest article