Societat

Activitats d'estiu

L'Ajuntament ofereix enguany més de 5.700 places d'activitats d'estiu per infants i joves

Estan destinades a edats compreses entre els 3 i els 17 anys i enguany giren al voltant de la temàtica del medi ambient. la natura i el reciclatge

Per Redacció

Cartell de les activitats d'estiu
Cartell de les activitats d'estiu | Cedida

L'Ajuntament cambrilenc ofereix un total de 5.760 places d'activitats esportives i de lleure per la població infantil i juvenil per aquest estiu 2022, que enguany giren al voltant de la temàtica del medi ambient, la natura i el reciclatge i es realitzaran conjuntament al Palau d'Esports i les dependències de les escoles Guillem Fortuny i Marinada. El gruix de les places que s'ofereixen estan orientades a la programació d'activitats esportives i de lleure per infants de 3 a 11 anys, però també s'han programat activitats per joves de fins a 17 anys. A més, els diferents casals es complementen amb els cursos de natació, vela i estades nàutiques i les activitats obertes i gratuïtes a la platja del Regueral. Les inscripcions a les activitats ja estan obertes al Palau d'Esports (es pot consultar la guia completa de les activitats des d'aquest enllaç: https://www.cambrils.cat/esports/fitxers/docs/guia-estiu-2022)

De cara a aquest estiu 2022 es continuaran extremant les mesures de seguretat i salut seguint tots els protocols, guies i models de prevenció i seguretat que ha elaborat la Direcció General de Joventut de la Generalitat, establint un seguit de mesures per garantir la salut d'infants i joves participants. A més, per tercer any consecutiu s'estableix un sistema de tarifació social amb bonificacions del 25%, 50% i 75% al preu de les activitats i dels serveis d'acollida i menjador; així com del 25 i/o 50% de les activitats de l'Estenedor per joves de 12 a 25 anys.  

Activitats programades, edats i horaris 

Un total de 3.780 places estan destinades a les Cambrivacances, per a infants de 3 a 11 anys, i que es desenvolupen en horari de 9 a 13h. A part d'oferir activitats al Palau d'Esports també es realitzaran a l'Escola Marinada i a l'Escola Guillem Fortuny. En aquesta activitat es realitzen tallers, jocs i activitats esportives en medi aquàtic i terrestre amb l'objectiu de potenciar a l'infant des d'un punt de vista integral i lúdic, sense perdre de vista la vessant educativa i formativa. Diàriament també faran alguna activitat en anglès per reforçar i ampliar coneixements. 

Unes altres 270 places per les Summer Cambri, per a nens i nenes de 6 a 12 anys (de 1r a 6è de Primària). Es tracta de tallers, activitats lúdiques, sortides programades... tot en anglès. Aquesta activitat és per setmanes, en horari de 9 a 13h, i va a càrrec de professorat titulat en llengua anglesa. 

Per les Vacances Multiesportives hi ha una reserva de 900 places i estan destinades al jovent de 9 a 14 anys i es desenvolupen en horari de 9h a 13h. Són un conjunt d'activitats esportives, jocs i/o esports individuals i col·lectius. Es realitzaran en diferents dependències i/o espais esportius de Cambrils: pista atletisme, Palau d'Esports, Platja del Regueral, Pista d'Atletisme. 

Per a l'activitat anomenada Sortides a la Platja s'ofereixen un total de 630 places i està destinada als més aventurers, d'edats entre els 9 i els 14 anys, i en horari de realització de 9h a 13h.Es tracta d¡activitats esportives on el protagonisme el té la bicicleta i la platja. Es practiquen diferents esports en el medi natural i setmanalment es fa una sortida en algun lloc del nostre municipi. 

I finalment, hi ha un total de 180 places per les Aventura't, destinades al jovent de 14 a 17 anys, en horari de 10 a 13 h. El realitzen diferents activitats com ara el volei platja, el caiac, la banana, el paddle sub, la bicicleta, ... Setmanalment hi haurà una activitat estrella.  

Els casals d'estiu s'han programat del 27 de juny al 26 d'agost, com és habitual hi haurà el servei de menjador i servei d'acollida que s'oferiran a Palau d'Esports/Escola Marinada i a l'Escola Guillem Fortuny, i com a novetat d'enguany s'amplia el servei d'acollida de 15 a 16h. 

Calendari de setmanes

L'oferta de les activitats es reparteix en setmanes:

1a Setmana: del 27 de juny al 1 de juliol de 2022 (4 dies) 

2a Setmana: del 4 de juliol al 8 de juliol de 2022 

3a Setmana: del 11 de juliol al 15 de juliol de 2022 

4a Setmana: del 18 de juliol al 22 de juliol de 2022 

5a Setmana: del 25 de juliol al 29 de juliol de 2022 

6a Setmana: del 1 d'agost a 5 d'agost de 2022 

7a Setmana: del 8 d'agost al 12 d'agost de 2022 

8a Setmana: del 15 d'agost al 19 d'agost de 2022 (4 dies) 

9a Setmana: del 22 d'agost al 26 d'agost de 2022 

Els preus de l'activitat de Cambri, Vacances Poliesportives i Sortides a la Platja són:

1 setmana: 36 euros 

1 quinzena: 67 euros                              

4 setmanes: 130 euros 

8 setmanes: 255 euros           

9 setmanes: 283,5 euros 

Activitats a l'aigua

Dins aquest apartat hi ha els cursos de natació per nadons, petits, d'iniciació i nivell avançat en horari de tarda. Com cada any també hi ha activitats obertes i gratuïtes com ara:  

-Dinamització esportiva a la platja del Regueral de dilluns a diumenge i a partir del 20 de juny. Activitats de vòlei platja, tennis platja, futbol platja i molts altres esports.

-Gimnàstica per la Gent Gran, a la platja del Regueral, juliol i agost. Inscripcions al casal d'avis. 

-Escacs a la fresca, totes les tardes al Parc del Pescador. 

 Esdeveniments esportius  

A més, el Departament d'Esports treballa en l'organització d'un ampli ventall d'esdeveniments esportius com una vetllada de boxa i la final del Campionat de Catalunya de Vòlei Platja i col·labora amb esdeveniments organitzats per entitats com la Milla Marina de natació, la Milla Urbana solidària, un torneig de bàsquet 3x3, regates de llaguts, Handbol Platja, Campionat de Crossfit o la Copa Tarragona de Trial amb bicicleta. 
Pel que fa a les activitats esportives organitzades per les entitats del municipi, aquest estiu hi haurà campus esportius de porters/es de futbol, futbol, handbol, futbol sala,  patinatge, hoquei patins, bàsquet i ciclisme, amb la col·laboració del departament d'esports. 

Comenta aquest article