Societat

Un informe del Consell de l’Audiovisual es fa ressò de la “web” Eleccions Municipals de Revista Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys, Franc Prats

La “web” Especial Eleccions s’anava actualitzant a mida que avançava el recompte de vots

La tasca informativa realitzada per Revista Cambrils la nit de les eleccions municipals del 25 de maig de 2003 ha estat reconeguda pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), que l’ha inclòs dins l’Informe de l’audiovisual a Catalunya 2003. Aquest informe es va editar el setembre de 2004 en un número extraordinari dels Quaderns del CAC i es pot consultar per Internet a l’apartat “Publicacions” del web del CAC

Resultats abans que el “web"
del Ministeri d’Interior

L’informe consta de 4 capítols i 7 annexos. L’annex 5 parla de la “Cobertura informativa a Internet de les eleccions municipals i al Parlament de Catalunya”. En aquest annex, elaborat pel periodista David Domingo, s’analitza la tasca portada a terme per diferents mitjans digitals catalans al voltant de les eleccions celebrades l’any 2003. En un apartat que porta el títol de “Nits electorals molt planificades” s’explica que “Revista Cambrils va repartir redactors per totes les taules electorals de les municipals que per telèfon mòbil anaven dient a l’administrador del web de la revista els recomptes disponibles. La taula de resultats va substituir la portada habitual de l’edició digital de la revista des de les vuit de la tarda i va ser el primer mitjà digital a oferir els resultats definitius del municipi, abans fins i tot que el web oficial del Ministeri d’Interior. Igualment van publicar una pàgina amb les primeres declaracions dels candidats, preludi de l’edició especial en paper de la revista prevista per a l’endemà”.
Cal recordar que amb motiu de les passades eleccions municipals, Revista Cambrils va crear un nou servei que permetia seguir en temps real el procés del recompte electoral i el repartiment de regidors en el moment que s’introduïen noves dades. Amb aquest servei, Cambrils va ser la primera població de Catalunya en disposar d’un servei d’aquest tipus. Això va ser possible gràcies al treball de Jordi Moreno en la creació d’aquesta pàgina web i al desplegament de 25 persones la nit electoral. El fet que un informe del CAC reculli la tasca feta per l’edició digital de Revista Cambrils al costat de webs com el del Telenotícies de TV3, LaMalla.net, Vilaweb, La Vanguardia, El Periódico i E-notícies suposa tota una mostra de reconeixement.

http://www.audiovisualcat.net/publicacions/informe2003.html

§ 106 edicions electròniques de Revista Cambrils www.revistacambrils.com recupera l’hemeroteca i amplia la selecció de reportatges§

Des del passat mes de gener el web de la Revista Cambrils <www.revistacambrils.com> ha recuperat l’hemeroteca de totes les edicions electròniques de la publicació, la primera de les quals va ser el juliol de 1996 (el número 300), quan Internet estava pràcticament a les beceroles. D’aquestes més de 100 edicions de la Revista (teniu a les mans el número 406), en la versió electrònica només en falten 10 (les del juliol al desembre de 1998, la del gener de 2000, la de novembre de 2001 i les de febrer i setembre de 2002), edicions que intentarem recuperar pròximament. Cal dir que la secció “Hemeroteca” es va actualitzant amb cada nova edició.

Els reportatges

Així mateix, des del dia 15 de març d’enguany, la secció “Reportatges” del web, que recull una selecció dels reportatges de caire històric i de recerca que s’han publicat a Revista Cambrils des del novembre de 1995 (aquest primer és “Anar a la guera als disset anys”), s’ha vist ampliada amb l’edició electrònica de 12 reportatges més i amb la recuperació d’un altre dels reportatges històrics que estava penjat a la xarxa i que s’havia perdut: el reportatge que recull la descoberta del topònim àrab Qamrìla, que podria estar relacionat amb Cambrils. Així doncs, en l’actualitat són 23 els reportatges penjats al web, i aquest arxiu s’anirà actualitzant tant amb els reportatges que es vagin publicant d’aquí en endavant com possiblement amb l’edició electrònica d’altres reportatges publicats a l’edició impresa de Revista Cambrils abans de l’era Internet.

Comenta aquest article