Informació general

Operatiu policial

Nou detinguts, tres d'ells menors, en l'operatiu policial a Salou contra una banda juvenil

El grup desarticulat a la localitat tarragonina mantenia vincles amb un altre de Guadalajara

Per ACN

Imatge del desplegament policial de la Guàrdia Civil
Imatge del desplegament policial de la Guàrdia Civil | ACN

Nou persones han estat detingudes en el marc de l'operació 'Tèrmits' de la Guàrdia Civil contra la banda juvenil Trinitaris a Salou que va començar dimecres i va acabar ahir dijous. El cos de seguretat estatal indica que tres dels arrestats són menors d'edat, i que entre els altres sis hi ha el líder de la banda. A més, la Guàrdia Civil indica que els detinguts planejaven acabar amb la vida d'un membre d'una altra banda per un ajustament de comptes relacionat amb el tràfic de drogues. Els Trinitaris de Salou, que la policia defineix com a organització criminal jerarquitzada dedicada a gran varietat de delictes, tenien vincles, a més, amb un grup similar establert a Guadalajara, a Castella La Manxa.

Entre les activitats il·legals que s'atribueixen al grup hi ha el tràfic de drogues, els robatoris amb violència, les estafes i les usurpacions d'identitat, així com delictes contra el patrimoni. També se li atribueixen delictes a Guadalajara, concretament el segrest amb lesions greus d'un membre d'una banda rival en el marc d'un assumpte de tràfic de drogues. Els detinguts, afirma la Guàrdia Civil, van colpejar i apunyalar diverses vegades la víctima per introduir-lo en contra de la seva voluntat al maleter d'un vehicle.

En el marc de l'operació s'han fet diversos escorcolls que han permès comissar diverses armes de foc, matxets de grans dimensions, objectes simbòlics relacionats amb els Trinitaris i diners en metàl·lic, entre d'altres. La investigació va començar ara fa un any quan la Guàrdia Civil de Tarragona va detectar un increment d'activitats delictives protagonitzades per joves que aviat van ser relacionats amb els Trinitaris i amb el tràfic de drogues.

Els responsables de l'operació donen per desarticulat l'anomenat capítol de Salou dels Trinitaris, per bé que subratllen que la investigació continua oberta i que no es descarten noves detencions.

Comenta aquest article