Societat

Castells

La falta de l'ambulància provoca la suspensió de la jornada castellera de la Fira després de la primera ronda

El cap de colla, Gerard Pinyol, va mostrar la seva frustració per la suspensió de la diada, ja que "els castellers havien fet molta feina i es van trobar que algú altre no havia fet la seva"

Per Alejandro Balaguer

3 de 6 dels Xiquets de Cambrils, en la primera i única ronda de castells de la jornada castellera de la Fira
3 de 6 dels Xiquets de Cambrils, en la primera i única ronda de castells de la jornada castellera de la Fira | Berta Borrell

El passat dissabte 4 de juny, els Xiquets de Cambrils van participar a la diada castellera de la Fira Multisectorial celebrada davant la Font del Centenari i que també va comptar amb la presència dels Torraires de Montblanc.

Al tractar-se de la primera diada a casa des de la pandèmia, els cambrilencs es presentaven a plaça amb un bon nombre de camises i amb l'objectiu de finalitzar l'actuació amb tres castells per primera vegada en aquest curs. Van iniciar l'actuació amb el 3 de 6, que ja havien descarregat a mitjans de maig a Montblanc. L'estructura va pujar bé, però una vegada feta l'aleta es va deformar a nivell de terços. Tot i això, el castell no va perillar en cap moment i es van anotar el segon castell de l'any. Per altra banda, els Torraires de Montblanc també van descarregar el 3 de 6.

Una vegada finalitzada la primera ronda, un membre de la junta de la colla va constatar que l'ambulància que hi havia en les proximitats donava servei a tota la Fira i que no es responsabilitzava del transport sanitari en cas de requerir-ho. Davant la manca d'una ambulància específica per l'actuació, tal com marquen els protocols, les colles van decidir donar per finalitzades les rondes de castells per motius de seguretat. D'aquesta manera, els Xiquets de Cambrils van acomiadar una diada atípica amb un pilar de 4 per sota amb l'estrena de l'enxaneta, mentre que els Torraires de Montblanc van alçar un pilar de 4.

Gerard Pinyol: "Estic molt satisfet perquè la gent no s'està desanimant i en les activitats socials sempre hi ha molt bon ambient"

Gerard Pinyol, cap de colla dels Xiquets de Cambrils, va començar la seva valoració explicant que era la primera diada que feien a Cambrils des de la pandèmia i que era molt esperada per saber el nivell social que tenien en aquests moments. També va remarcar que tenia molta importància poder fer una actuació de tres castells després d'un últim assaig de divendres molt dur i on havien fet i repetit moltes proves.

Per aquest motiu, va mostrar la seva frustració per la suspensió de la diada, ja que els castellers havien fet molta feina i es van trobar que algú altre no havia fet la seva. D'aquesta manera, va expressar que tot plegat li semblava una patinada greu de l'Ajuntament, atès que no era la primera vegada que es feien castells a Cambrils i el protocol és claríssim per a totes les diades pel que fa a la presència d'una ambulància amb capacitat d'evacuació immediata.

A continuació, també va manifestar que li costava molt d'encaixar el que havia succeït, però que ja havia explicat als castellers a plaça que no li sabia greu suspendre una diada per motius de seguretat, ja que sempre han estat molt curosos amb aquest tema. Finalment, tot i les circumstàncies, va mostrar la seva satisfacció pel fet que la gent no s'està desanimant i que en les activitats socials de la colla sempre hi ha molt bon ambient. També es va mostrar optimista de cara al futur pel fet que hi ha hagut moltes incorporacions a la colla, tant de canalla com d'adults, i s'estan fent passos endavant encara que costin de veure.

La propera diada dels Xiquets de Cambrils serà el dissabte 18 de juny a les 18.30 hores a la plaça de l'Església de Vinyols i els Arcs juntament amb els Castellers de Tortosa. Pel que fa a la propera diada a Cambrils, serà el dissabte 2 de juliol a les 18 hores a la plaça Mossèn Batalla juntament amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

Pilar de 4 dels Xiquets de Cambrils / foto: Berta Borrell

 

Comenta aquest article