Cultura

Arxiu

L'Arxiu Municipal se suma a la Setmana Internacional dels Arxius amb la publicació de les actes municipals de 1841 a 1890

Es va considerar oportú digitalitzar aquests documents d’ús freqüent per investigadors i divulgadors per garantir la conservació dels originals

Per Redacció

Imatge d'una de les actes municipals digitalitzades que es poden trobar al web de l'Arxiu Municipal
Imatge d'una de les actes municipals digitalitzades que es poden trobar al web de l'Arxiu Municipal | Cedida

L’Arxiu Municipal de Cambrils (AMCAM) s'afegeix enguany a la Setmana Internacional dels Arxius amb la publicació de les actes municipals de l'Ajuntament de Cambrils entre els anys 1841 i 1890. Les actes informen de les decisions que la corporació municipal adopta davant de tots els assumptes i esdeveniments que tenen lloc al municipi i d'aquells que pel motiu que sigui transcendeixen més enllà del mateix municipi. Són una font excel·lent on cercar informació sobre fets significatius relacionats amb Cambrils i per entendre la manera com el municipi ha evolucionat fins als nostres dies.

La sèrie d’actes municipals és una de les sèries històriques més consultades a l’Arxiu Municipal de Cambrils. A conseqüència d’aquest ús freqüent per investigadors i divulgadors culturals, es va considerar oportú digitalitzar-les amb l’objectiu de garantir la supervivència dels documents originals en les millors condicions possible i assegurar, d’aquesta manera, la conservació dels originals per les properes generacions. 

Amb aquesta aportació, l’Arxiu Municipal de Cambrils complementa les actes accessibles mitjançant la seva pàgina web des de l’any 2019 i es marca com a objectiu per als propers mesos publicar totes les actes municipals fins l’any 1936.

Els documents es poden consultar en el següent enllaç: https://www.cambrils.cat/arxiu/fitxers/actes-municipals