Informació general

Urbanisme

S'obre el nou passeig de vianants que connecta l'avinguda del Mestral amb el passeig de La Salle

La urbanització d'aquest espai de passeig, zona verda i jocs infantils ha anat a càrrec de la promotora dels nous blocs d'habitats que s'hi han construït

Per Berta Ruiz

Imatge de la passejada d'ahir al matí després de l'obertura d'aquest nou passeig
Imatge de la passejada d'ahir al matí després de l'obertura d'aquest nou passeig | Berta Ruiz

Ja està obert el nou passeig de vianants que connecta l'avinguda del Mestral, darrere de l'edifici de l'Ateneu Juvenil, amb el passeig de La Salle i la riera d'Alforja. Ahir al matí, l'alcalde Oliver Klein; el regidor d'Urbanisme; el gerent de Promocions Aedas Homes a Catalunya, Miquel Amat, així com la cap del Departament, Elena Pijoan, i l’arquitecte municipal que ha coordinat el projecte per part de l’Ajuntament, Ruben Heras. 

El nou passeig forma part de la urbanització del tram comprès entre els carrers de la Tramuntana, de l'avinguda de l'Horta de Santa Maria, del Garbí i el passeig de Sant Joan Baptista de La Salle i per tant han anat a càrrec de la promotora dels nous blocs d’habitatges que s'hi han construït, tal com preveu el Pla d’Ordenació Urbana gestionat pel Departament d’Urbanisme. Així mateix, Aedas Homes també ha construït la vorera que ressegueix el perímetre del solar. El passeig té una amplada de 30 metres i una longitud de 120 metres. Hi ha espai per al passeig de vianants, així com un tram del carril bici. També inclou arbrat –com els eucaliptus que hi havia a la zona i que s'han preservat–, noves zones enjardinades i diferents jocs infantils. D'altra banda, també s'ha adequat una millor entrada a l'edifici de l'Ateneu Juvenil, al qual es podrà accedir tant per l'avinguda de l'Horta de Santa Maria com des del nou passeig.

Un passeig i una zona verda al voltant de l'Ateneu

Sobre aquest nou espai, l'alcalde Oliver Klein va valorar que, "amb la promotora ens vam posar d'acord per fer aquest acabament per seguir comunicant els barris de l'Eixample i de la Pallissa amb l'Horta de Santa Maria i el Port. A més, podem comptar amb una zona verda que dona accés a l'Ateneu".

Per la seva part, el regidor d'Urbanisme, Enric Daza, va explicar que, "a nivell d'estratègia urbanística resulta un espai nou, una nova solució de mobilitat en aquest cas 'vianalitzada' que uneix l'avinguda del Mestral amb el parc del Pescador. És una zona prèvia abans d'arribar al parc, apostant perquè sigui un espai verd i amb poca urbanització dura. Es tracta d'un espai molt agradable que a partir d'ara podrà gaudir tota la ciutadania". Pel que fa a l'altre costat del solar que encara queda lliure i on també s'hi construirà un nou bloc de pisos –a càrrec de la mateixa promotora– Daza va apuntar que, "estem impulsant la llicència i en aquest triangle que falta hi anirà un nou bloc que començarà a partir del mes de setembre. Per tal de construir aquests fer aquests dos blocs, aquest Pla d'Actuació requeria urbanitzar els voltants i aquesta feina s'ha fet amb un espai molt ample a càrrec de la promotora".

El nou edifici tindrà 108 pisos

Finalment, el gerent de Promocions d'Aedas Homes a Catalunya, Miquel Amat, va afegir que, "quan vam arribar a Cambrils per fer el projecte sabíem que havíem de fer aquest vial i que havíem de fer alguna cosa que s'integres amb l'entorn de la zona; es tracta d'un benefici per a la població". Sobre la construcció del nou edifici, Amat va apuntar que es construiran un total de 108 pisos seguint la línia de l'edifici que ja està construït, el qual té 113 habitatges. 

Diferents imatges del passeig, la zona verda i l'espai de jocs infantils (fotos: Berta Ruiz)

 

Comenta aquest article