Esports

Rem

El Club Rem Cambrils i la Lliga Contra el Càncer s'uneixen en favor del projecte «Voguem amb tu»

Es tracta d'una iniciativa dirigida a persones en procés de superació del càncer de mama a través de la pràctica de l'esport del rem.

Per Antoni Font

La Sra. Agustina Sirgo i el Sr. Víctor Ortíz de Pinedo durant l’acte de signatura de l’acord de col·laboració
La Sra. Agustina Sirgo i el Sr. Víctor Ortíz de Pinedo durant l’acte de signatura de l’acord de col·laboració | Ana Cecília Collado

El passat mes de novembre del 2021, el Club Rem Cambrils va començar a treballar en el seu primer projecte social anomenat “Voguem amb tu”, adreçat a persones en procés de superació del càncer de mama i que es va iniciar amb un objectiu clar: transmetre els beneficis de la pràctica esportiva del Rem a dones diagnosticades de càncer de mama, amb la finalitat d'aconseguir una millora de la seva qualitat de vida, en totes les seves vessants. La pràctica del rem produeix millores físiques i funcionals, ja que al tractar-se d' una activitat física-recreativa a l'aire lliure i de forma col·lectiva -en la qual es gaudeix d'un entorn relaxant en contacte amb la naturalesa- ajuda a millorar l'estat de salut mental i social, produint un efecte altament positiu.

Els beneficis que aporta l'esport del Rem en la recuperació d'aquestes dones estan demostrats des de fa temps. La primera tripulació de dones amb aquesta patologia es va formar l’any 1996 a Vancouver, Canadà, i amb ella va néixer l'organització Abreast in a Boat (AIAB), fundada pel Dr. Donald C. McKenzie, professor del departament de medicina esportiva de la Universitat de Bristish Columbia arran d'un treball d'investigació que va demostrar el beneficis d’aquest esport, entre d’altres, afirmant que «el rem millora la capacitat aeròbica, fa treballar a grans grups musculars i implica extremitats superiors, inferiors i tronc. Desenvolupa la musculatura postural i incrementa el to muscular general. L’esport del rem a més, produeix beneficis en el sistema cardiovascular i respiratori, millorant el condicionament físic del pacient, per la qual cosa la seva pràctica és en si terapèutica». 

Segons explica Club Rem Cambrils, la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre va mostrar molt d’interès i va donar ple suport des del primer moment que se’ls hi va exposar aquest projecte, fent-se realitat aquest passat dijous 26 de maig amb la signatura d'un acord de col·laboració amb el club per la pràctica de l’esport del rem.

L'acte va tenir lloc a la seu de la Lliga Contra el Càncer a Tarragona. L’acord va ser signat conjuntament per la Sra. Agustina Sirgo Rodríguez, presidenta de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona, i pel Sr. Víctor Ortiz de Pinedo Guillamet, president del Club Rem Cambrils. També va assistir-hi la Sra. Ana Cecília Collado Rodríguez, principal impulsora d'aquest projecte i vocal de l'àrea de Projectes Socials del Club Rem Cambrils.

Comenta aquest article