Informació general

Hisenda

S'aprova el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i l'Agència Tributària de Catalunya per a la gestió dels tributs

Aquest conveni fixa les condicions en diversos àmbits de la gestió pública dels tributs, així com d'altres serveis fiscals que es presten a la ciutadania

Per Berta Ruiz

Imatge de l'edifici consistorial
Imatge de l'edifici consistorial | Lluís Rovira i Barenys
El plenari municipal va aprovar, per unanimitat de tots els grups, la subscripció al conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Cambrils i l'Agència Tributària de Catalunya per fixar les condicions en diversos àmbits amb l'objectiu d'incrementar l'eficàcia en la gestió pública dels tributs, així com els serveis que es presten a la ciutadania. Sobre aquest punt, tal com va detallar el regidor d'Hisenda, David Chatelain, "una vegada analitzats els pros i contres i havent recopilat la documentació procedim a impulsar el conveni amb l'Agència Tributària de Catalunya per tal de treballar en tres aspectes: la recaptació en període executiu d’ingressos tributaris i altres ingressos de dret públic; l’intercanvi de dades amb transcendència tributària i la formació en hisenda pública i en dret financer i tributari".

David Chatelain, regidor d'Hisenda: "Aquesta col·laboració representarà una millora dels processos de recaptació"

El regidor d'Hisenda va detallar que, "aquesta col·laboració representarà una millora dels processos de recaptació fora de l’àmbit del municipi i permetrà al personal de la casa accedir a cursos específics de formació. Atenent al contingut del conveni, cal destacar que no implica una delegació de funcions, ja que entra en l’àmbit de la col·laboració entre administracions, i no afecta en cap cas a la competència municipal en aquesta matèria. Per aquest servei, no contractual, l’ATC es rescabalaria amb un 16,66% de les quantitats recaptades".

Lluís Abella (JxC): "L’Ajuntament de Cambrils hi surt guanyant, donat que és una eina indispensable per poder arribar molt més enllà amb tot el que fa referència al sistema tributari"

En el torn d'intervencions el portaveu de JxC, Lluís Abella, va argumentar el vot favorable del seu grup. "Evidentment votarem a favor de l’aprovació d’aquest conveni amb l’Agència Tributària de Catalunya, malgrat que comportarà un cost elevat en concepte de rescabalament de les despeses de les gestions, i també en la inversió en els mitjans tecnològics necessaris per a la seva implementació, però pensem que l’Ajuntament de Cambrils hi surt guanyant, donat que és una eina indispensable per poder arribar molt més enllà amb tot el que fa referència al sistema tributari, cosa que a dia d’avui arribem on arribem". Abella també va agrair la feina realitzada per l'anterior regidor d'Hisenda, Jaume Gila, per engegar aquest conveni.

Camí Mendoza (ERC): "Seguirem el camí d'altres municipis per tal d'apropar l'administració tributària a la ciutadania per guanyar eficiència i també en la lluita contra el frau fiscal"

Per part d'ERC, la seva portaveu Camí Mendoza va comentar que, "celebrem que avui, per fi, arribi aquest punt al plenari; el portàvem treballant des de l'any 2020. Des de l'anterior govern hi vam creure des del primer moment que calia aprofitar els avantatges que podíem extreure; ja sabem que la col·laboració entre administracions és fonamental. Creiem que aquest acord permetrà crear sinergies positives entre l'Ajuntament i l'Agència Tributària de Catalunya i seguirem el camí d'altres municipis del país per tal d'apropar l'administració tributària a la ciutadania per guanyar eficiència i també en la lluita contra el frau fiscal".

Comenta aquest article