Cultura

Contes

Es presenta el conte solidari «El petit Toubab viatja al país de la Teranga»

Aquesta obra és un conte solidari escrit per El Toubab –alter ego de Jaume Blanc– i que compta amb les il·lustracions de l'artista cambrilenca Bali Cejas

Per Berta Ruiz

Imatge de la presentació del conte, ahir a la tarda, al Centre Cultural
Imatge de la presentació del conte, ahir a la tarda, al Centre Cultural | Berta Ruiz

El Centre Cultural va acollir, ahir a la tarda, la presentació del conte "El petit Toubab viatja al país de la Teranga", en un acte inclòs dins de la programació de la Biblioteca Josep Salceda Castells. Va ser una "Hora del conte" molt especial i relacionada amb el continent africà. Aquesta obra és un conte solidari escrit per El Toubab –alter ego de Jaume Blanc– i que compta amb les il·lustracions de l'artista cambrilenca Bali Cejas. Tal com va comentar l'autor, el llibre està basat en la història real d’un nen –el seu propi fill– amb pare català i mare senegalesa que viatja per primera vegada al país de la seva mare per conèixer d'on ve.

Segons va explicar el músic reusenc Jaume Blanc durant la presetnació, "El Toubab és com li diuen a l'home blanc al Senegal; jo em dic Jaume Blanc i vaig pensar que el meu nom artístic podria ser aquest perquè des de que hi vaig anar la primera vegada, l'any 2003, em vaig enamorar d'aquest país, de la seva gent i de la seva cultura. Aquest conte està inspirat en el primer viatge del nostre fill quan ell tenia dos anys i decidim que ha d'anar a conèixer el seu avi, al Senegal, el país de la seva mare. Senegal se'l coneix com el país de la Teranga que vol dir hospitalitat; és un país que sempre rep tothom amb les mans obertes". Mentre Jaume Blanc va anar explicant el conte, Bali Cejas va anar dibuixant en directe una de les il·lustracions que formen part del llibre. Tot plegat amb l'acompanyament musical d'un músic senegalès.

Cal destacar que el conte col·labora amb l'Associació Cultural "La Veu entre Cultures", per contribuir a abastir d’aliments i productes de primera necessitat a infants menors de 18 mesos abandonats o en situació de perill.  

Comenta aquest article