Informació general

Territori

«El creixement i la sostenibilitat», eixos de les ponències del Saló Construïm Futur celebrat ahir a Cambrils

Diferents experts es van reunir, ahir a l'Hotel Sol Port de Cambrils, per proposar idees, tendències i accions per marcar un full de ruta per al desenvolupament econòmic i social del territori

Per Jason Wells

Acte d'inauguració a càrrec de Robert Moragues, CEO de Bamboo Comunicació; Òliver Klein, alcalde de Cambrils, i Jordi Ciuraneta, president de PIMEC Tarragona
Acte d'inauguració a càrrec de Robert Moragues, CEO de Bamboo Comunicació; Òliver Klein, alcalde de Cambrils, i Jordi Ciuraneta, president de PIMEC Tarragona | Bamboo Comunicació

Cambrils va acollir, ahir al matí, la IV edició del Saló Construïm Futur, una jornada de networking on diferents experts van proposar idees, tendències i accions per marcar un full de ruta per al desenvolupament econòmic, social i mediambiental del territori. L'acte es va celebrar a l'Hotel Sol Port de Cambrils sota l'eslògan "Creixement i Sostenibilitat" i va comptar amb la presència de més de 70 inscrits, entre els quals van formar part tant entitats públiques com empreses privades.  

La jornada va començar amb la intervenció de l'alcalde de Cambrils, Oliver Klein, que va donar la benvinguda a tots els presents, mostrant-se content per acollir un acte d'aquesta envergadura. Klein va manifestar que com alcalde aspira a "concretar un territori", i que vol treballar en un "espai consolidat", posant en valor la importància que tenen aquest tipus de ponències. També va recalcar que la unió entre els territoris propers és primordial per el desenvolupament conjunt de la demarcació.

Èmfasi en el creixement sostenible

Tot seguit va ser el torn de Robert Moragues, CEO de Bamboo Comunicació, empresa encarregada de l'organització de la jornada, i de Jordi Ciuraneta, president de PIMEC Tarragona. Moragues va afirmar que "són moments de canvi, de consciència i de noves oportunitats", a més, va subratllar que la IV edició es fes a Cambrils per primera vegada (les altres tres edicions es van fer a Salou) ja que considera que és una forma de mostrar suport a l'alcalde. Per altra part, va comentar que Cambrils és un bon lloc pel creixement sostenible i va posar el focus en l'acceleració de l'edificació sostenible i els fons Next Generation, que destinen el 30% a lluita contra el canvi climàtic. Per altra part, Ciuraneta va destacar la participació activa per part de l'alcalde en matèria de crear futur, manifestant que "necessitem lideratge i que passin coses". També va posar èmfasi en l'aposta per energia que sigui local, afirmant que ens trobem en una zona plena d'oportunitats, amb potencial, i "que s'ha de creure en el territori".

Més tard, Mercè Conesa, directora d'Incasòl, va exposar les línies de treball de l'entitat pública, recalcant quatre punts de partida: la sostenibilitat social, econòmica, ambiental i la del propi organisme. Per altra part, va exposar els objectius de cara als propers anys, els quals es centren en ecosostenibilitat (afavorir l'"entorn verd"), reciclatge urbà (menys sòl), intervencions en nuclis antics, rehabilitació d'habitatges, i concentrar esforços en poblacions estan perdent habitants, ja que va explicar que la majoria de demandes i accions s'han dut a terme en regions amb més demanda d'habitatge, com és la Regió Metropolitana de Barcelona. 

Diverses conferències durant un intens matí 

L'acte es va aturar a mig matí per realitzar un "coffee break" i va continuar amb diverses conferències i blocs per tal de tractar diferents temàtiques, com idees per prosperar de forma sostenible, la situació actual del sector immobiliari, els fons Next Generation, entre les quals van participar diferents ponents com Virginia Guinda, vicepresidenta de Foment del Treball i presidenta de la Comissió d'Energia; Carlos Cifuentes, CEO d'Energytas; José Antonio Mas, president del Col·legi API's de la província de Tarragona; Josep Maria Torné, CEO de l'empresa constructora GICSA, entre altres. Desprès d'això, es va posar punt i final a un intens matí que va acabar sobre les 14:30h.

 

L'acte es va celebrar a l'Hotel Sol Port de Cambrils (fotografia: Jason Wells)

Comenta aquest article