Societat

Formació

L'escola Guillem Fortuny participa al VIII Tastet de Ciències

Hi van participar amb tres propostes presentades pels alumnes de segon, tercer i sisè de primària

Per Redacció

L'escola Guillem Fortuny va participar, el dissabte, al VIII Tastet de Ciències
L'escola Guillem Fortuny va participar, el dissabte, al VIII Tastet de Ciències | Cedida

L'escola Guillem Fortuny va participar, aquest passat dissabte, al VIII Tastet de Ciències que organitza el Centre de Recursos Pedagògics del Baix Camp a Reus. Hi va participar amb tres propostes on els i les alumnes de segon, tercer i sisè de primària van esdevenir els veritables protagonistes compartint els seus coneixements de ciències, robòtica i matemàtiques deixant bocabadats a tothom que s’ha atansat a l'estand del centre.

Els nens i nenes de segon van desenvolupar tot un seguit d’experiments basats en colorimetria, tècniques de separació de substàncies, fer el buit mitjançant la combustió i tot un seguit d’experiències molt senzilles però alhora espectaculars. Les alumnes i els alumnes de tercer van portar una proposta amb kits de robòtica on els participants, de manera cooperativa, construïen i ensenyaven a construir i a programar robots mitjançant l’ús de motors, sensors, peces que encaixaven i tauletes. Els nois i noies de sisè van fer gaudir als assistents de la màgia del mirall pla i del llibret de miralls, per veure com es multiplicaven els objectes segons l’angle d’obertura, fent-los explorar simetries i deixant a més d’un amb la boca oberta al veure totes les possibilitats d’aquest material.

Ha estat una experiència única en la que els i les alumnes han gaudit abans: preparant les activitats i practicant per ser uns experts en allò que explicarien el dia de la fira. Durant la fira fent pensar a tothom que s’apropava a la taula de l'escola i després: amb el reconeixement de mestres, famílies i la resta de companys a l’escola.

Diferents imatges de la participació de l'escola Guillem Fortuny al VIII Tastet de Ciències (Fotos: Cedides)

 

Comenta aquest article