Societat

Promoció econòmica

Torna la Fira de Cambrils carregada de novetats, després de dos anys d'aturada

Aquesta 63a edició, que se celebrarà del 3 al 5 de juny, comptarà amb 417 estands comercialitzats, més d'un centenar d'atraccions i una cinquantena de parades del Mercat Medieval

Per Berta Ruiz

Roda de premsa de presentació de la Fira, aquest matí, a càrrec de l'alcalde Oliver Klein i el regidor Juan Carlos Romera
Roda de premsa de presentació de la Fira, aquest matí, a càrrec de l'alcalde Oliver Klein i el regidor Juan Carlos Romera | Berta Ruiz

Torna la Fira de Cambrils, després de dos anys d'aturada forçosa per la pandèmia de la covid-19. Aquest matí, a la Torre del Llimó, s'ha fet la roda de premsa d'aquesta 63a edició que se celebrarà del 3 al 5 de juny. La presentació ha anat a càrrec de l'alcalde Oliver Klein i del regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera. Tots dos han deixat palès que la Fira torna amb més força que mai, amb la seva part de tradició, però adaptada als nous temps, ampliada i carregada de novetats. De fet, l'alcalde ha destacat que la Fira és un dels esdeveniments clau i dels més importants del calendari cambrilenc, no només a nivell social sinó també cultural i econòmic.

273 expositors i 417 estands

En total hi haurà més un total de 273 expositors i 417 estands comercialitzats en tot el recinte firal –una xifra rècord–, més d'un centenar de firetes i d'atraccions, una cinquantena de paradetes a la Fira Medieval –que també s'amplia pel carrer de les Creus– i una vintena d'estands a l'espai Carpe Birrem. Tot plegat amb més d'una cinquantena d'actes entre tallers i actuacions. El regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera, ha desgranat les principals novetats d'aquesta edició.

Espai de caravàning i espai Pet Friendly

Una edició que, per primera vegada, comptarà amb un espai de caravàning al parc del Pinaret, acostant les noves tendències d'aquest mercat que ha experimentat un gran creixement arrel de la pandèmia. Per altra banda, també s'instal·larà un espai Pet Friendly, dedicat a les mascotes. La riera d'Alforja comptarà amb un espai per a les mascotes i les empreses del sector que oferiran accessos, complements i diferents serveis. A més, s'organitzaran dues exhibicions: d'agility dissabte a la tarda i gossos de defensa, el diumenge a la tarda.

Presència del sector de les energies renovables

Aquest any també destaca l'arribada d'un sector inèdit: les energies renovables. Les plaques solars tindran presència a la Fira i ho faran acompanyades de Tesla, empresa pionera i puntura en el sector dels vehicles elèctrics. Les empreses expositores també comptaran amb un escenari propi de dinamització per exhibir els seus productes i serveis.

Art urbà i polseres solidàries amb l'ONG Pallapupas

Una altra de les novetats, tal com ha apuntat Romera, serà la presència de l'art urbà a la Fira. L'artista i grafitera Maga pintarà un mural a tocar de la plaça del Centenari durant tot el cap de setmana. A nivell solidari, la Fira també s'ha adherit enguany al projecte solidari "Un dia de nassos" de l'ONG Pallapupas. Es vendran polseres solidària pel preu simbòlic d'un euro que permetran l'entrada a l'espai Circ durant els tres dies de la Fira. Les polseres es podran comprar a través de la pàgina web de Pallapupas o presencialment a la Fira.

L’Apunt

Una Fira oberta a les escoles, adaptada al públic autista i amb un Punt Lila
Els infants seran els primers en assistir a la Fira. Més de 400 escolars de la demarcació participaran a l'acte d'inauguració, el 3 de juny al matí, on es realitzaran tallers i activitats gratuïtes per endinsar-se e el cicle de l'aigua o en el món de la falconeria.

D'altra banda, l'espai de firetes i atraccions tindrà horaris especials per al públic autista. Gràcies a la col·laboració del Gremi Industrial de Firaires de Catalunya, en les franges horàries d'11 a 12h i de 16 a 17h, s'apagarà la música del recinte i també les llums perquè els infants amb Trastorn de l'Espectre Autista també puguin gaudir de la fira.

La Fira també comptarà amb un punt lila i un protocol contra les violències masclistes i LGTBIfòbiques, que s'ubicarà a l'espai Àgora del parc del Pinaret.

Comenta aquest article