Esports

Rem

El Club Rem Cambrils fa el bateig i la presentació oficial dels seus dos nous llaguts

Les noves embarcacions del Club Rem Cambrils tenen el nom de Nus i de Valquíria

Per Antoni Font

La vogadora de l'Escola de Rem, Laia de la Torre, va tallar la cinta en el bateig oficial dels llaguts
La vogadora de l'Escola de Rem, Laia de la Torre, va tallar la cinta en el bateig oficial dels llaguts | Antoni Font

El Club Rem Cambrils va fer l’acte de presentació oficial i el corresponent bateig de dues embarcacions, ahir al matí. Tot i que fa uns mesos que disposa d'aquestes nous llaguts, aquest acte de bateig i presentació es va anar ajornant fins a data d'ahir degut a les restriccions amb motiu de la pandèmia.

L’Escola de Rem, principal protagonista

El protagonisme de l’acte va anar a càrrec dels xiquets i xiquetes de l'Escola de Rem, els quals van entrar a port vogant totes dues embarcacions fins just davant de les plataformes flotants del Club. L'honor i la responsabilitat de tallar la cinta representativa del bateig va anar a càrrec de Laia De la Torre, vogadora de la categoria Infantil de l’Escola de Rem, conjuntament amb el Sr. Víctor Ortiz de Pinedo com a president del Club Rem Cambrils. A més, varen estar acompanyats en tot moment per més d’una setantena de socis i sòcies del Club que van assistir a l’esdeveniment.

“Nus” i “Valquíria”

Les noves embarcacions del Club Rem Cambrils tenen el nom de "Nus" i de "Valquíria". El “Nus” es un Llaüt Mediterrani de 8,5 m. d’eslora, màniga de 2 m. i amb un pes aproximat de 135 kg. Quant a la configuració de la tripulació, manté la mateixa estructura de 8 vogadors més timoner. Es diferencia en el fet que els 8 vogadors van col·locats per parelles menys el marca (primer vogador de babord) i el proel (últim vogador d’estribord) que van sols en les seves respectives bancades. “Valquíria” és el nom que du la recent adquisició del Club. En aquest cas es tracta d’un Llagut Català amb 7,45 m. d'eslora, 2 m. de màniga i amb un pes al voltant dels 200 kg.

Cal recordar que l'elecció del noms de cadascun dels llaguts varen ser proposats pels propis socis i sòcies del Club i posteriorment escollits per un procés de votació. En l'actualitat el Club Rem Cambrils disposa d'un total de 4 embarcacions, 3 Llaguts Català i 1 Llaüt Mediterrani, a més d'augmentar la superfície de plataforma flotant per tal de poder albergar el tercer llagut.

Un cop finalitzat l’acte de bateig i presentació, es va oferir com a colofó una festa amb vermut popular per a tothom.

Grup de socis i sòcies del Club Rem Cambrils brindant i amb els dos nous llaguts al darrera / Foto: Antoni Font

 

Comenta aquest article