Informació general

Commemoració

El Pi Rodó es converteix en símbol d'homenatge de la lluita feminista

L’arbre centenari ha estat el lloc escollit per col·locar una placa commemorativa del 8M amb el lema “Sense dones no hi ha vida”

Per Redacció

Imatge de l'alcalde, Oliver Klein, i la regidora d'Igualtat, Íngrid Duch
Imatge de l'alcalde, Oliver Klein, i la regidora d'Igualtat, Íngrid Duch | Cedida

El Pi Rodó es converteix en un símbol d’homenatge a la lluita feminista. El conegut arbre centenari ha estat el lloc escollit per l’Ajuntament per col·locar una placa commemorativa del Dia Internacional de les Dones amb el lema "Sense dones no hi ha vida". D’aquesta manera, Cambrils se suma a la iniciativa acordada el 8M pel Consell Consultiu de Dones del Baix Camp de col·locar una placa en un element natural que representés la lluita de les dones pels seus drets i per la construcció d’una societat eco feminista. 

El Pi rodó s’ha considerat l’element més adient perquè representa una icona natural al municipi. És una espècie autòctona, adaptada al seu medi, amb un arrelament ferm i resilient a les inclemències meteorològiques. Les característiques ambientals d'aquest arbre són coincidents metafòricament amb els valors de la lluita de les dones pels seus drets al llarg de la història: fortalesa, convicció, resiliència i  sororitat.

El pi pinyoner (pinus pinea) està situat al Passeig Marítim, davant de la platja Prat d’en Forès, i ha estat declarat d'Interès Local i Comarcal i arbre monumental, en base a la seva significació històrica, a l'edat, a les mides excepcionals dins a la seva espècie, i al fet que ha esdevingut un símbol d'identitat col·lectiva del municipi. 

Comenta aquest article