Esports

Muay Thai

L'ex-atleta del Club Muay Thai i Boxa Cambrils, Xavier Gonzalez, es proclama campió del Max Muay Thai Tournament

L'atleta, natural de Vila-seca, s'ha convertit en l'únic lluitador espanyol de la història en aconseguir-ho

Per Jason Wells

Xavier Gonzalez, campió del Max Muay Thai Tournament en la categoria de 58 kg
Xavier Gonzalez, campió del Max Muay Thai Tournament en la categoria de 58 kg | Facebook MAX Muay Thai

L'ex-atleta del Club Muay Thai i Boxa Cambrils, Xavier Gonzalez Nuñez, s'ha proclamat campió del Torneig Max Muaythai Tournament en la categoria de 58 kg disputat a Tailàndia el passat 24 d'abril, convertint-se en el primer lluitador espanyol de la història en aconseguir-ho. Parlem amb el Salvador Gaya, qui va ser entrenador del Xavi durant la seva etapa al club cambrilenc, per conèixer una miqueta més sobre la seva història i el Club Muay Thai i Boxa Cambrils.

Amb 15 anys, cansat de jugar a futbol en un gran equip de Tarragona, decideix provar la boxa. El seu pare, aconsellat per un policia de Vila-seca, li parla molt bé del jove Club Muay Thai i Boxa Cambrils, i és a partir d'aquí quan decideixen començar entrenar al club. 

Al cap d'un any, mentre esperava que la seva mare el vingués a buscar, prova la classe de Muay Thai i en queda fascinat. Segons comenten des del propi club, es tractava d'un noi molt disciplinat, amb rapidesa i que aconsegueix un gran nivell, debutant en la modalitat de Kickboxing K-1, on tant ell com els altres dos competidors del club queden campions al Campionat de Castelldefels d'aquell any. Aquell mateix any, també és reconegut com a millor atleta del club en la Festa de l'esport de l'Ajuntament de Cambrils del mateix any.

Veient que aquí es queda curt davant el gran nivell demostrat, decideix anar a Barcelona a entrenar amb la selecció espanyola, on debuta en el mundial amateur a Tailàndia. Un cop allí el seleccionen per disputar el seu debut professional en un campionat Max Muaythai retransmès a tot el món. Al tornar, i amb el recolzament dels seus pares, decideix anar a viure i entrenar a Tailàndia, on competeix, viu i entrena a nivell professional.

La disciplina, clau en aquest esport

La disciplina en aquest esport i estar centrat en l'objectiu és clau. Segons comenta Salvador Gaya, entrenador del Club Muay Thai i Boxa Cambrils i ex-entrenador del Xavi, «els esports de contacte no són per a tothom; després d'una competició no es va al bar; és molt dur, aquí hem donat alumnes de baixa perquè anaven a fer 'botellons', fumaven... En boxa, tant amateur com olímpica si fumes ja has donat les tres quartes parts de la victòria al teu rival». A més, ens explica que González, des del moment que va començar a formar part del club, ja apuntava maneres. «És un jove molt entregat, que no es perdia cap classe, sempre es quedava una estona més després dels entrenaments, molt decidit i motivat. Ja vèiem que arribaria lluny en aquests esports de combat ja que has de ser física i mentalment molt fort, però sense disciplina i sacrifici no arribes enlloc», explica.

Club Muay Thai i Boxa Cambrils

Després de dos anys molts durs per la pandèmia, que ha afectat especialment al Club Muay Thai i Boxa Cambrils a causa de la seva recent incorporació a les competicions al voltants de l'any 2016, el club es prepara per créixer com a entitat, amb el focus ficat en portar els seus atletes als campionats més prestigiosos tant nacionals com internacionals. «Després de 2 anys molt durs per la pandèmia tornem a créixer en totes les seccions del club. El nostre objectiu com a club és que un cambrilenc o cambrilencs guanyin una plaça pels jocs olímpics de Los Ángeles 2028. Tenim les ganes, les infraestructures, la dedicació i el compromís per aconseguir-ho. També lluitarem en tots els campionats de les disciplines en les que competim: Boxa Olímpica, Kickboxing i Muaythai, ja que comptem amb grans monitors i molt professionals, tots inscrits al Registre Oficial de Professionals de l'Esport de Catalunya (ROPEC)», explica Salvador.

Actualment el club compta amb 20 atletes competidors, i entre socis i esportistes no competidors al voltant de 100. La idea principal és estar enfocats en l'esport base i en el creixement en totes les seccions del club, ja que segons comenta Salvador, «tenim alumnes que van des dels 9 anys fins els 65, i a més, comptem amb un de 6 anys que entrena amb el seu pare. Més que un club, som una gran família. Estem ficats ens els àmbits competitius i no competitius ja que hi ha qui vol entrenar i gaudir, per qui vol competir ho podrà fer, però es quelcom que ha de viure diàriament».

Comenta aquest article