Societat

Castells

Els Xiquets de Cambrils participen a Montblanc en la primera diada castellera després de dos anys

Els Xiquets van actuar en el marc de les Fires i Festes de Sant Maties, aquest passat diumenge 15 de maig, i van descarregar el 3 de 6

Per Alejandro Balaguer

El 3 de 6 dels Xiquets de Cambrils a la diada castellera de Montblanc
El 3 de 6 dels Xiquets de Cambrils a la diada castellera de Montblanc | Cedida
El passat diumenge 15 de maig, els Xiquets de Cambrils van realitzar la primera actuació de la temporada a la plaça Major de Montblanc en el marc de les Fires i Festes de Sant Maties. Ho van fer acompanyats pels Torraires de Montblanc i els Xiquets de Vila-seca, després de dos anys sense poder compartir plaça amb altres colles.  
Amb l'objectiu de sumar els primers castells de l'any, els de la camisa bordeus van triar el 3 de 6 com a castell de sortida. Tot i no presentar bones mides des de l'inici, van aconseguir completar-lo amb èxit  i, a més a més, van sumar diverses estrenes a nivell de tronc i canalla.
A continuació, van intentar el 3 de 6 amb l'agulla però el castell va cedir prematurament abans de fer la primera aleta. Amb les baixes ocasionades per la caiguda, van decidir donar la diada per finalitzada. 
Per altra banda, els Torraires de Montblanc van descarregar el 3 de 6 i el 3 de 6 amb l'agulla i van finalitzar l'actuació amb un pilar de 4 i els Xiquets de Vila-seca van carregar el 3 de 6.

Gerard Pinyol: "Confiem en poder recuperar més castellers per tal de poder seguir fent passos endavant"

El cap de colla dels Xiquets de Cambrils, Gerard Pinyol, va comentar que el fet de ser la primera diada de la temporada va provocar molts nervis després d'estar molt temps sense actuar i va ser el motiu pel qual l'actuació no va anar tal i com s'havia previst. Tot i això, es va mostrar optimista i va destacar el gran nombre de noves incorporacions que han tingut durant els últims mesos i el fet que poc a poc van fent passos endavant. També es va mostrar confiat en poder recuperar més castellers per tal de seguir avançant i fer millors castells de cara a les properes diades.
Les properes actuacions dels Xiquets de Cambrils seran el dissabte 28 de maig a les 12 hores a la Fira Tastaverd de Riudecanyes juntament amb els Xiquets de Vila-seca i el dissabte 4 de juny a les 18 hores a la Fira Multisectorial de Cambrils acompanyats pels Torraires de Montblanc.
Els Xiquets de Cambrils carregant el 3 de 6 a Montblanc

 

 

Comenta aquest article