Societat

Celebració

Es recupera la festa d'Homenatge a la Vellesa amb el mateix format que abans de la pandèmia

L'Homenatge a la Vellesa, que enguany arriba a la 63a edició, es farà el 5 de juny, el diumenge de la Fira, sota l'organització de l'Associació d'Antics Alumnes la Salle i la col·laboració de l'Ajuntament

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge del Palau Municipal d'Esports en el dinar de l'Homenatge a la Vellesa, l'any 2019
Imatge del Palau Municipal d'Esports en el dinar de l'Homenatge a la Vellesa, l'any 2019 | Lluís Rovira i Barenys

Cambrils recupera enguany la festa de l'Homenatge a la Vellesa, després de dos anys d'aturada per la pandèmia. I es fa seguint el mateix format que en les darreres edicions i, com sempre, sota l'organització de l'Associació d'Antics Alumnes de la Salle i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cambrils. L'Homenatge a la Vellesa, que enguany arriba a la 63a edició, es farà el 5 de juny, el diumenge de la Fira, i tindrà el Palau Municipal d'Esports com a lloc de trobada pel dinar commemoratiu. En aquesta festa d'homenatge a la gent gran hi estan convidades totes les persones empadronades a Cambrils majors de 75 anys. Segons explicava el president de l'AAA la Salle, Salvador Olivé, a revistacambrils.cat, en el llistat del programa hi ha un total de 3.107 persones, "evidentment no totes venen al dinar. Esperem que entre els homenatjats i els acompanyants arribem a la xifra de fa dos anys que va ser d'entre 750 i 800 persones". Olivé tampoc descarta que la xifra final sigui un pèl més baixa ja que la pandèmia encara és present i es tracta d'un col·lectiu de gent amb més risc.

Inscripció amb l'entrega d'una butlleta

Aquests dies ja s'està repartint el programa entre els homenatjats. En el programa hi trobaran una butlleta que en el cas de voler assistir al dinar, caldrà omplir-la i lliurar-la a un dels establiments col·laboradors que són la llibreria Torrevisca (carrer de Sant Pere, 23), Carlin (carrer de la verge del Camí, 3), llibreria Escrivà (plaça de Carles Roig, 3) i Estanc N1 (avinguda de Josep Vidal i Barraquer, 11). El darrer dia per a portar la butlleta d'inscripció als establiments col·laboradors és el dia 27 de maig. D'altra banda, la gent que vulgui assistir al dinar haurà de lliurar una altra butlleta, de color crema, el mateix dia de l'homenatge, a la zona prèvia a l'accés al Pavelló per tal que els voluntaris de l'entitat organitzadora els facilitin l'acreditació per entrar al recinte.

D'altra banda, des de l'AAA la Salle s'informa que caldrà portar la mascareta en aquest acte i dur-la posada durant els períodes en els que no es mengi ni es begui. Ho han determinat així atenent que es tracta del col·lectiu de la gent gran i pel que suposa d'interacció social de moltes persones vulnerables dins d'un recinte.

El dinar

A partir de 2/4 de 12 i fins la 1 del migdia es farà la benvinguda als homenatjats a l'espai exterior del pavelló, en l'espai contigu entre aquest recinte i l'hospital lleuger. A partir d'1/4 de 2 s'encetarà l'acte amb els parlaments, a càrrec del president de l'AAA la Salle i de l'alcalde, Oliver Klein. Tot seguit hi haurà la interpretació musical a càrrec d'un grup musical i s'anirà servint el dinar que serà com en les anteriors edicions;  aperitiu, entremesos, canelons i pollastre amb pastís de postre.

 

Comenta aquest article