Estampes Cambrilenques

Article publicat a Revista Cambrils el mes de maig de 1962

La Fira

Maig 1962 / La secció «Estampes Cambrilenques» elaborada per Josep Salceda es va publicar a Revista Cambrils des del setembre de 1953 fins el maig de 2005

Per Josep Salceda (1923-2011)

Estampes cambrilenques / Maig 1962

Quan la comissió oficial de la Fira de l'Ascensió em va encarregar, un cop més, la redacció de la pàgina que serveix de pòrtic al seu programa, vaig sentir la viva satisfacció d'haver assolit una nova fita en l'esforç per aconseguir el nivell i el prestigi desitjats per a la nostra Fira.

I en aquesta mateixa pàgina comentava que anys enrere la Fira de l'Ascensió, quan estava ensopida, inoperant i en estat agònic, semblava un cas impossible de restaurar; en canvi, ara és una de les més potents i patents realitats del moment actual a Cambrils.

Potent, pel que té de força d'atracció suficient per ajuntar, d'una banda, un gran nombre, cada vegada més elevat, de grans industrials de la nostra regió amb ganes d'exposar i vendre els seus productes a la comarca, la capitalitat de la qual exerceix indiscutiblement la nostra vila al llarg d'aquests quatre dies; i, d'altra banda, pel gran públic que aboca sobre Cambrils els més variats mitjans de locomoció en onades ininterrompudes. Tot això és la prova del prestigi que la nostra Fira va guanyant pas a pas.

I en aquesta mateixa pàgina comentava que anys enrere la Fira de l'Ascensió, quan estava ensopida, inoperant i en estat agònic, semblava un cas impossible de restaurar; en canvi, ara (1962) és una de les més potents i patents realitats del moment actual a Cambrils

Potent, perquè és a la vista de tots el vigor, desenvolupament i potencial econòmic 'in crescendo', any rere any, des del començament. Per tant, és una realitat innegable i només cal comparar la llista d'estands, expositors i material de l'any 1957 amb la d'enguany. De seguida salta a la vista que les incipients exposicions de motos, bicicletes i motocultors han estat succeïdes pels nombrosíssims estands amb tota mena de maquinària agrícola lleugera i pesada, els camions grans de marques diferents i els cotxes de turisme, la qual cosa farà pujar enguany el valor del material exposat a la plaça d'Espanya (reducte típic de tla Fira) a molts milions de pessetes, enfront del mig milió escàs del ja esmentat any de 1957.

Tot el que hi ha exposat ja és suficient perquè tots els cambrilencs ens adonem de la importància de la nostra Fira, dins dels àmbits a què necessàriament es troba circumscrita, i de la manera com atrau l'atenció dels sectors més amplis de l'economia, la indústria i el comerç d'una gran part de la província de Tarragona. I, només per aquest motiu, és absolutament necessari tenir-ne cura, mimar-la i no regatejar els esforços necessaris perquè aquest ritme de creixement i prosperitat no tan sols no es freni, sinó que continuï la seva marxa triomfal i ascendent, molt en consonància amb la marxa triomfal i ascendent que, gràcies a Déu, segueix en molts aspectes tota la vila.

I, finalment, no podem acabar sense insistir en la més absoluta necessitat que tots ens mantinguem units i donem el nostre suport a les autoritats i a la comissió, i els aportem el nostre esforç, les nostres opinions i els nostres suggeriments a fi, no tan sols de millorar el que s'ha fet fins avui, sinó també d'impulsar l'ímpetu i el desenvolupament, ja que la nostra Fira, encara que ha arribat molt lluny, és susceptible de millores, tant en quantitat com en qualitat.

 


Consulta més articles de la secció Estampes cambrilenques

Comenta aquest article