Informació general

Fira marítima

Nou empreses nàutiques decideixen de forma «unànime» no participar a la Fira Marítima d'aquest cap de setmana

En un comunicat de premsa conjunt, les empreses manifesten que, "la decisió s'ha precipitat després del canvi total i sobtat del disseny de la distribució de l’espai firal"

Per Redacció

Plànol amb la ubicació final dels expositors
Plànol amb la ubicació final dels expositors | Cedida

Un total de nou organitzacions i empreses, entre les que destaquen Nauticologic S.L., Salou Rent a Boats S.L., Packimer S.L., BeCharter Boats S.L. o Hermanos Guasch S.A., han decidit de manera unànime no participar a la 13a Fira Marítima de la Costa Daurada (FMCD) que s'ha de celebrar al llarg d'aquest cap de setmana i que s'està inaugurant en aquests moments –l'acte d'inauguració s'iniciava a les 17 hores–. En un comunicat de premsa conjunt, les empreses manifesten que, "la decisió s'ha precipitat després del canvi total i sobtat del disseny de la distribució de l’espai firal per part de l’organització de la Fira Marítima de la Costa Daurada, que va ser comunicat ahir dijous (el dia abans de l’inici de la Fira). En el cas de Portman NauticS.L., una de les empreses històriques en la presència a la FMCD, la decisió de no participar la va prendre amb anterioritat, com a conseqüència del retard en la recepció d’informació consistent sobre com s’organitzaria la Fira".

"S'ha modificat la distribució total de la fira, que ara s’ubica íntegrament en les instal·lacions del Club Nàutic Cambrils"

Segons han explicat les empreses afectades, "la Fira s'havia d'ubicar al llarg de tot el frontal portuari de Cambrils junt al Passeig Marítim, cobrint tot l'espai entre l'edifici del Club Nàutic Cambrils i l'inici de la zona pesquera del Port, integrant la zona del club, creuers turístics, Marina Cambrils, nàutica tradicional, nàutica popular, vogadors i,com a punt central i canalitzador, les Escales Reials: així se’ns va comunicar i vendre, tal i com mostra el planell que se'ns va facilitar. També s'ha modificat la distribució total de la fira, que ara s’ubica íntegrament en les instal·lacions del Club Nàutic Cambrils en direcció al varador, obviant el passeig marítim del poble de Cambrils i, per tant, menyspreant la part més important d’espai portuari on es situen la majoria dels operadors nàutics del Port de Cambrils".

En aquest comunicat de premsa, les empreses manifesten que, "ens sobta el canvi de criteri sobrevingut unilateralment un dia abans de la celebració de la 13a FMCD, donat que tant els expositors, les administracions i l’equip organitzador del Club Nàutic Cambrils estaven d’acord i ja havien consensuat el planell d’ubicacions i la distribució de la mateixa en reunions mantingudes. Uns canvis que a més renuncien a un dels principals objectius de la FMCD: contribuir a apropar el mar i les seves activitats a la ciutadania. Amb el passeig i la façana marítima amb que compta Cambrils, el sector sempre ha considerat aquests espais com a elements integradors entre el port i la ciutat i un aparador nàutic immillorable.Un espai i un consens sobre l’interès general de la FMCD i del sector nàutic al que ara es renuncia".

"El canvi de distribució obeeix a interessos particulars i, en cap cas, a l’interès general de la Fira"

Els operadors i empreses nàutiques del Port de Cambrils que secunden el manifest creuen que, "el canvi de distribució obeeix a interessos particulars i, en cap cas, a l’interès general de la Fira que, no oblidem, és la Fira Marítima de la Costa Daurada, que organitza l'Ajuntament de Cambrils i delega en el Club Nàutic Cambrils, la qual va acompanyada d’una important dotació econòmica. Ni tan sols obeeix a cap interès del propi Club Nàutic Cambrils, atès que l’entitat no ha pres cap acord en aquest sentit. Es tracta d’una decisió sobtada i unilateral que no respon ni als interessos de la Fira, ni dels operadors, ni de les empreses, ni de Cambrils. És per aquest motiu que ens posicionem en contra de l'ús partidista dels recursos públics per afavorir només una part dels operadors nàutics del Port de Cambrils, perjudicant de forma clara els interessos de la resta del col·lectiu d’empreses nàutiques del territori".

Per tot plegat, aquest grup d'empreses informen que, "no participarem a la 13a FMCD. Finalment, s’insta a l’Ajuntament de Cambrils a revisar el model de fira i d’organització, a fi de controlar que qui actua per delegació d’un ens públic, respecti la legalitat, igual que si ho organitzés directament l’ajuntament. Sobretot, vetllar pels principis de prohibició d’arbitrarietat, lleialtat en l’administració de fons públics i gestió dels interessos generals del municipi, evitant usos partidistes d'una eina tan important com estratègica per al sector nàutic com és la Fira Marítima de la Costa Daurada".

Plànol amb la ubicació inicial dels expositors

 

Comenta aquest article