Informació general

Sanitat

L'Hospital Joan XXIII de Tarragona estrena nova UCI amb dotze boxs que compten amb l'última tecnologia

La unitat forma part del nou parc sanitari que s'està construint i ha costat 5,8 milions d'euros

Per ACN

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, amb l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, visitant les noves instal·lacions de l'hospital Joan XXIII de Tarragona
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, amb l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, visitant les noves instal·lacions de l'hospital Joan XXIII de Tarragona | ACN (Eloi Tost / Gerard Vives)

L'Hospital Joan XXIII de Tarragona va presentar, ahir, la nova Unitat de Cures Intensives (UCI). L'espai forma part del nou Parc Sanitari Joan XXIII que s'està construint, es troba a l'edifici C i és la primera unitat del Servei de Medicina Intensiva (SMI) del nou hospital. Compta amb dotze boxs i incorpora dispositius mèdics, de tractament i monitorització d'última generació. Ha costat 5,8 milions d'euros i és la primera fase de la remodelació del servei d'UCI, que s'executarà en dues fases més, segons va explicar el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. Durant la setmana vinent i la següent començaran a arribar-hi els pacients.

La creació d’aquesta nova UCI forma part del nou Parc Sanitari Joan XXIII de Tarragona. Es troba ubicada a l’edifici C de l’hospital i és la primera unitat (UCI1) del Servei de Medicina Intensiva (SMI) del nou hospital. El disseny del nou espai és modern i ergonòmic, tant per a usuaris com per a les seves famílies. L’estructura apropa el professional al pacient i preserva la seva intimitat.

El conseller Argimon va afirmar que "la nova UCI de l'Hospital Universitari Joan XXII no només és la infraestructura que veiem, amb 12 boxs amb la darrera tecnologia, sinó també tot el que hem incorporat d'intel·ligència artificial que ens ajuda a la predicció de diagnòstics. Comptem amb una SMART UCI referent per a la demarcació de Tarragona".

Comenta aquest article