Esports

Rem

Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils es proclama campió per clubs al campionat de Catalunya de llaüt mediterrani

Els cambrilencs s’enduen un or, dues plates i dos bronzes al Campionat disputat al Canal Olímpic de Castelldefels

Per Redacció

Foto de grup dels vogadors de Vent d'Estrop a Castelldefels
Foto de grup dels vogadors de Vent d'Estrop a Castelldefels | Cedida

El passat diumenge 8 de maig es va disputar al Canal Olímpic de Castelldefels el Campionat de Catalunya de Llaüt mediterrani en el què els Vent d’Estrop s’hi van presentar amb sis tripulacions: cadet, absolut i veterà, tant en masculí com en femení. El campionat es va iniciar amb un retard considerable per un problema amb una de les boies de virada però es va anar recuperant temps a mesura que avançaven les mànegues classificatòries. Amb la disputa d’aquestes mànegues classificatòries es donava accés a les diverses finals, de manera que els quatre millors anaven a la final A per poder disputar-se les posicions 1 a 4, els 4 següents anaven a la final B, per lluitar per les posicions 5 a 8. La resta, quedaven eliminats.

Els cambrilencs s’enduen un or, dues plates i dos bronzes al Campionat disputat al Canal Olímpic

Així doncs, al migdia es van iniciar les diferents finals, començant per les categories inferiors, concretament en categoria cadet.

Primer, el cadet femení va fer la medalla de plata, entrant darrere de CN Flix i per la seva part, el cadet masculí, es va imposar amb claredat a Rem Badalona i Rem Cambrils.

Seguidament, va ser el torn de la categoria veterana. Així, la tripulació femenina, que no es van poder classificar per la final A per molt poc, van haver de conformar-se amb la 6a posició final, per darrera de Rem Badalona i superant a Rem Cambrils i Rem Santa Cristina.

Per la seva part, la tripulació masculina, que va classificar-se en primera posició a la mànega classificatòria i va entrar així a la final A, va aconseguir la segona posició, i per tant, medalla de plata, per darrere de Rem Badalona i superant a AVBM Torredembarra i Nàutic Flix.

Finalment, va ser el torn de la categoria absoluta, en la que en la tripulació femenina, la més jove del campionat, al guanyar la seva mànega va poder entrar a la Final A, i un cop allà, va mantenir un frec a frec amb Rem Badalona per la tercera posició, i en la que en un gran darrer llarg es van imposar aconseguint la medalla de bronze.

La tripulació masculina per la seva part, també va classificar-se per la final A, i a l’igual que la tripulació femenina, va fer una regata de menys a més en la que va aconseguir prendre-li la medalla de bronze a Rem Badalona en un gran final de regata.

Amb aquests resultats, en el medaller per clubs, els Vent d’Estrop van aconseguir el trofeu al club campió del Campionat de Catalunya de llaüt mediterrani.

Amb els resultats aconseguits el club ha decidit que participarà en el Campionat d’Espanya de Llaüt mediterrani que es disputarà el cap de setmana del 21 i 22 de maig a la població de Santa Pola (Baix Vinalopó) a Alacant.