Societat

Solidaritat

Amics del País Bassari organitzarà la primera Tirada de Bitlles Solidària, aquest dissabte, al Parc del Pinaret

Els diners recaptats es destinaran al projecte de l’entitat de reconstrucció i potabilització del pou més emblemàtic d’Egath (Senegal)

Per Redacció

Cartell de la primera Tirada de Bitlles Solidària
Cartell de la primera Tirada de Bitlles Solidària | Cedida

L’ONG Amics del País Bassari organitzarà la primera Tirada de Bitlles Solidària aquest proper dissabte, 14 de maig, al parc del Pinaret. L’activitat, que tindrà lloc a les pistes de bitlles de 9:30 a 13 hores, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament i la Coordinadora Intercomarcal de Bitlles/Birles. Les inscripcions es poden realitzar a través del correu amicsapb2020@gmail.com

La jornada començarà amb les inscripcions de 9:30 a 10 hores i els entrenaments de 10 a 10:30 hores. A continuació, de 10:30 a 12:30 hores, es portarà a terme la tirada. Finalment, a les 12:30 hores, es farà una rifa i es lliuraran els premis. Els diners recaptats es destinaran al projecte de l’entitat de reconstrucció i potabilització del pou més emblemàtic d’Egath (Senegal). El País Bassari és una zona localitzada entre el sud-est del Senegal (departament de Salémata) i Guinea Conakry amb llengües i cultura pròpies. L’any 2012 el paisatge cultural bassari va ser inclòs a la llista del Patrimoni Mundial de la Unesco. 

L’objectiu de l’ONG és difondre a Catalunya la cultura i la realitat del País Bassari, impulsar l’intercanvi cultural, promoure el desenvolupament del poble d’Egath i d’altres comunitats i recuperar el folklore tradicional bassari (danses, els instruments i narradors orals).   

Comenta aquest article