Informació general

Fira marítima

El buc transoceànic «Río Miño» de la Guàrdia Civil es podrà visitar, aquest cap de setmana, a la Fira Marítima de la Costa Daurada

El cos també exposarà material tècnic divers de les seves diferents unitats d'especialistes relacionades amb l'entorn aquàtic i marítim i es faran activitats i tallers per a la canalla

Per Redacció

Imatge del buc transoceànic «Río Miño» de la Guàrdia Civil
Imatge del buc transoceànic «Río Miño» de la Guàrdia Civil | Cedida (Guàrdia Civil)

Aquest proper cap de setmana, del 13 al 15 de maig, se celebrarà la 13a edició de la Fira Marítima de la Costa Daurada, al port i a les instal·lacions del Club Nàutic. Entre els diferents expositors es comptarà amb la presència de la Guàrdia Civil de Tarragona que exposarà diferent material tècnic que utilitzen les diferents unitats d'especialistes relacionades amb l'entorn aquàtic i marítim. Entre el material que es presentarà als visitants hi haurà motos tot-terreny i motos aquàtiques, una embarcació pneumàtica, material per bussejar, drons i càmeres de visió nocturna.

També està previst que s'organitzin diferents activitats com un taller de nusos mariners per a la canalla, una "recerca del tresor" amb un detector de metalls, la identificació d'animals amb microxip o presa de mostres de suposats abocaments il·legals. A més una de les grans atraccions serà el buc transoceànic "Río Miño" que estarà amarrat al Moll de Llevant i es podrà visitar en diferents horaris: el divendres de les 17 a les 19 hores; el dissabte de les 10 a les 12h i de les 17 a les 19h i el diumenge de les 10 a les 12h.

La Guàrdia Civil de Tarragona disposa de nombroses Unitats d'Especialistes Fiscals i de control de fronteres; Servei Marítim, Protecció de la Natura, Policia Judicial o Intervenció d'Armes, entre d'altres. Per a l'ocasió de la Fira Marítima de la Costa Daurada estaran exposades les unitats que estan directament relacionades amb el medi marí i aquàtic com és el Servei Marítim, el Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques o el de Protecció de la Natura.