Cultura

Contes

L'escriptor camerunès Inongo-vi-Makomé oferirà, el proper dijous, una sessió de contes de tradició africana

També el dijous a les 20.30 hores al Cinema Rambla de l'Art, es projectarà una selecció de curts africans en l'última sessió del Cicle de Cinema Solidari

Per Redacció

L'escriptor camerunès Inongo-vi-Makomé en una xerrada en una classe
L'escriptor camerunès Inongo-vi-Makomé en una xerrada en una classe | Cedida

El Centre Cultural acollirà, el proper dijous, una tarda dedicada a la cultura africana. A les 18 hores, l’escriptor camerunès Inongo-vi-Makomé explicarà contes de tradició africana. El contacontes, adreçat a infants a partir de 6 anys, està organitzat pel Consell de Cooperació Cambrils Ciutat Solidària i s’ha inclòs dins de la programació de maig de la Biblioteca Josep Salceda i Castells. La presentació de l’escriptor anirà a càrrec de l’alcalde, Oliver Klein, i el regidor de Cooperació, Juan Carlos Romera.  

Inongo-vi-Makomé va néixer a Lobé-Kribi (Camerun), va estudiar a Camerun, Guinea Equatorial i Espanya i actualment resideix a Barcelona, des d’on es dedica a la literatura i la narració de contes. El 1998 va publicar la seva primera novel·la (Rebeldía). La seva obra es composta de novel·les, relats, contes, obres de teatre i assajos sobre la immigració africana o al població negra a Europa. En les seves publicacions s’hi pot trobar un missatge crític però integrador i ple d’humanitat, d’una persona que malgrat tot, és optimista i creu que un món millor és possible. L’escriptor ha impulsat i lidera conjuntament amb l’ONG Agermanament sense Fronteres el projecte "La casa de la cultura de Lobé" a Kribi (Camerun), que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils. El projecte consisteix en un centre de lectura amb biblioteca i un alberg integrat que el farà sostenible i  ajudarà a promoure un turisme responsable amb la cultura de la zona. 

Projecció d'una selecció de curts africans per cloure el Cicle de Cinema Solidari

D'altra banda, també el dijous a les 20.30 hores al Cinema Rambla de l'Art, es projectarà una selecció de curts africans en l'última sessió del Cicle de Cinema Solidari, organitzat per l'ACTE, el Banc del Temps i el Departament de Participació de l’Ajuntament. Seran els curts Las Nadie (2021), Sulayman (2018), MYA (2021) i Al -Sit (2019).

L’Apunt

Presentació del llibre solidari "El petit Toubab viatja al país de la Teranga", el proper 26 de maig
D’altra banda, dins de la programació de la Biblioteca, el dijous 26 de maig a les 18 hores, s’oferirà una altra "Hora del conte" al Centre Cultural relacionada amb Àfrica. En aquest cas, es tracta del conte solidari "El petit Toubab viatja al país de la Teranga", escrit per El Toubab amb il·lustracions de Bali Cejas. El llibre està basat en la història real d’un nen amb pare català i mare senegalesa que viatja per primera vegada al país de la seva mare per conèixer d'on ve. El conte col·labora amb l'Associació Cultural “La Veu entre Cultures”, per contribuir a abastir d’aliments i productes de primera necessitat a infants menors de 18 mesos abandonats o en situació de perill.   

Comenta aquest article