Informació general

Obres

Les obres de construcció de la rotonda de la carretera de Montbrió que enllaçarà amb l'avinguda de l'Esport començaran la setmana vinent

Per altra banda, les obres de construcció de l’avinguda de l’Esport i el pont sobre el barranc de la Verge del Camí es van licitar el passat novembre i ja s’han adjudicat

Per Redacció

Plànol de la zona on s'hi realitzaran les obres
Plànol de la zona on s'hi realitzaran les obres | Cedida

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat comença la setmana vinent les obres per a connectar la carretera T-312 i la sortida de l’autopista AP-7 a Cambrils amb la futura avinguda de l’Esport, que properament executarà l’Ajuntament de Cambrils, juntament amb la construcció del pont sobre el barranc de la Verge del Camí. L’Ajuntament i la Generalitat es van reunir, aquest passat dijous, per coordinar aquestes tres obres que han de millorar l’accés al municipi pel nord i connectar-lo estratègicament amb la nova estació de tren, el sector industrial Belianes sud, el parc de Bombers i el nucli urbà.  

En la reunió hi van participar l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; el regidor d’Obra Pública, Enric Daza; la directora dels Serveis Territorials de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori a Tarragona, Trinitat Castro; el Cap del Servei Territorial de Carreteres de Tarragona, Carlos Mingote Vilamajó; i el Cap del Departament d'Obra Pública de l'Ajuntament de Cambrils, Víctor Pujol, així com personal tècnic de les dues administracions i de les empreses adjudicatàries.  

Pressupost d'un milió d'euros

Els treballs de construcció de la rotonda compten amb un pressupost de prop d’1 milió d’euros i finalitzaran aquesta tardor. La Generalitat ha adaptat el projecte que va desenvolupar l’Ajuntament de Cambrils per millorar la seguretat i la canalització del trànsit en aquest entorn on la T-312 registra 8.800 vehicles diaris. El nou giratori tindrà 65 metres de diàmetre i 6 ramals de connexió; la calçada serà de 8 metres d’amplada, amb 2 carrils de 4 metres i amb vorals interiors i exteriors d’1 metre. Es mantindrà el carril de connexió entre la sortida de l’AP-7 i l’entrada a l’A-7, de manera que aquest moviment es pugui realitzar directament sense passar per la nova rotonda. 

A més de la construcció de la rotonda, les obres es complementaran amb la instal·lació d’elements que faciliten el drenatge de la carretera, la senyalització horitzontal i vertical, les barreres de seguretat i abalisament, l’enllumenat, plantacions i mobiliari urbà i l’execució de la xarxa soterrada de telecomunicacions. 

Per altra banda, les obres de construcció de l’avinguda de l’Esport i el pont sobre el barranc de la Verge del Camí es van licitar el passat novembre i ja s’han adjudicat. Les obres començaran en les properes setmanes, tant bon punt s’hagin formalitzat els contractes.

Imatge de la reunió entre representants de l'Ajuntament i de la Generalitat, aquest passat dijous (foto: cedida)

 

Comenta aquest article