Cultura

Cicle Cinema Solidari

L'ACTE projectarà, el proper dijous 12 de maig, quatre curtmetratges relacionats amb el continent africà

Seran les pel·lícules 'Las Nadie', 'Sulayman', 'MYA', i 'Al-Sit'

Per Redacció

Cartell dels curtmetratges relacionats amb el continent africà
Cartell dels curtmetratges relacionats amb el continent africà | Cedida

Seguint amb la primavera de cinema i amb el Cicle Solidari, l'ACTE projectarà, el proper dijous 12 de maig a les 20:30 hores al Cinema Rambla de l'Art de Cambrils, un recull de curtmetratges relacionats amb el continent africà. Per a l'ocasió, la realitzadora Aïcha Camara i l'actor Lamine Thior, seran els encarregats de presentar-los i comentar-los. A més, també seran presents els Amics del País Bassari, que comentaran la seva tasca de promoció de la cultura i el desenvolupament d'aquesta regió del Senegal.

'Las nadie'

Seran un total de quatre les pel·lícules que es projectaran relacionades amb el continent africà. La primera de totes és 'Las Nadie', una peça dirigida per la Elisa Martín Gómez, tracta sobre quatre  dones  de  diferents  països,  obligades  a  emigrar  a  la  recerca  d'un  futur  millor que expliquen  la  història  de  la  seva  vida i com van  aconseguir fer front a les dificultats i  trobar  una  feina  i  obrir-se  camí  en  la  nostra societat.

'Sulayman'

'Sulayman' és una pel·lícula dirigida pel Simone Felici que parla del Sulayman, un jove immigrant de Gàmbia que fet un  viatge molt llarg i  perillós des del seu país fins a  Itàlia.  Per molts és  un  viatge  sense  retorn.  Ell  ho ha aconseguit i s’ha integrat a la societat italiana,  però no sap quan tornarà a veure a la seva família.

 'MYA'

'MYA' (Mutilació i Ablació) és una pel·lícula dirigida per la Aïcha Camara i tracta sobre un pare  partidari de fer la cerimònia d’iniciació  tradicional, on un dels fills s’hi enfronta perquè no hi  està d’acord. ​​​​​​​

'Al-Sit'

Film dirigit per la Suzannah Mirghani que se situa en un poblet de Sudan on es conrea el cotó i on els  pares de Nafisa de quinze anys la volen casar amb un  ric empresari del cotó de la ciutat i demanen  l'autorització d'Al-Sit, l'àvia de Nafisa i la matriarca del lloc. ​​​​​​​

Comenta aquest article