Informació general

Mobilitat

David Chatelain, regidor de Seguretat Ciutadana: «Per Setmana Santa van arribar més de 104.000 vehicles a Cambrils, un rècord absolut»

El regidor exposava aquestes xifres al plenari del passat 29 d'abril arrel d'una pregunta formulada per Junts en la què feia palesa els problemes d'aparcament

Per Berta Ruiz

Gent passejant pel passeg del port, el Diumenge de Pasqua
Gent passejant pel passeg del port, el Diumenge de Pasqua | Lluís Rovira i Barenys

L'ocupació turística, aquesta passada Setmana Santa a Cambrils, va assolir xifres rècord. Una d'aquestes dades més destacades va ser l'arribada de més de 104.700 vehicles particulars al municipi. De fet, el regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament, David Chatelain, exposava aquestes xifres al plenari del passat 29 d'abril arrel d'una pregunta formulada per JxC en la què feia palesa els problemes d'aparcament al municipi.

20.000 vehicles més respecte l'any 2021

David Chatelain va voler contradir "les afirmacions d'escenari caòtic i apocalíptic plantejat per Junts respecte la manca d'aparcament a Cambrils". El regidor de Seguretat Ciutadana va reconèixer que, "Cambrils té problemes d'aparcament històricament i això és així. Però no s'han produït més problemes dels que ja existien tot i la introducció d'una obra de gran magnitud com és la de la rambla de Jaume I. Fa uns pocs dies els vaig facilitar les informacions que hem tingut després de valorar el període de la Setmana Santa que ens indiquen que, en la comparativa de l'any 2021 a 2022, han vingut a Cambrils més de 20.000 vehicles més durant aquests dies. En concret, hem passat de 84.672 automòbils als 104.782 automòbils, per tant, si la cosa no hagués funcionat ens hauria conduït a un col·lapse. Entre d'altres coses, aquestes xifres també han representat un rècord absolut de visitants amb vehicle particular".

Més de 100.000 visitants a Cambrils

Sobre aquesta arribada de visitants a Cambrils, el regidor de Seguretat Ciutadana també va voler precisar que, "tot i aquest allau de persones –on hem triplicat la població i hem passat abastament dels 100.000 visitants–, hem pogut constatar que això no s'ha reflectit en una manca de seguretat ciutadana. Només s'han produït un 12% més de trucades a la Policia Local. Podem dir que, tant a nivell de seguretat ciutadana com de mobilitat i, amb la problemàtica que comporta l'arribada massiva de gent durant un període com és la Setmana Santa, els sistemes han funcionat".

Comenta aquest article