Informació general

Inclusió

Cambrils En Comú Podem aplaudeix la inclusió de les persones amb autisme o diversitat funcional a les activitats socials

La formació va proposar que s'implantessin uns horaris especials de baixa contaminació acústica i sensorial durant la propera edició de la Fira

Per Redacció

Imatge d'arxiu de la zona d'atraccions de la Fira de Cambrils
Imatge d'arxiu de la zona d'atraccions de la Fira de Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

Cambrils En Comú Podem ha volgut destacar la importància de la implementació de projectes municipals d'inclusió social de les persones amb autisme i diversitat funcional en general. El passat mes d'abril, la coalició es va reunir amb el govern municipal, on es va exposar la necessitat de sensibilitzar tant la ciutadania com les institucions sobre el Trastorn de l'Espectre Autista. Per això, es va plantejar una iniciativa orientada a la implantació d'horaris especials de baixa contaminació acústica i sensorial durant la Fira Multisectorial, la qual es farà efectiva en aquesta propera edició.

Segons un comunicat de premsa, per a Cambrils En Comú Podem, la diversitat que planteja el nostre teixit social s'ha de veure reflectida en la posada en pràctica de mesures que atenguin les necessitats fonamentals de la població, facilitant-ne la inclusió i millorant el dia a dia de cada ciutadà i ciutadana en igualtat de condicions. Això permet la integració en tots els entorns, inclosos els entorns esportius i d’oci, s'afavoreix el desenvolupament cognitiu, la comunicació social i es garanteix el compliment dels drets socials de les persones amb diversitat funcional, tal com s'estableix a la "Convención Internacional sobre los Derechos de les Personas con Discapacidad”.

La inclusió de les persones amb diversitat funcional a la societat civil implica, segons CeC, "l'aplicació d'una sèrie d'eines destinades a evitar les barreres socials i els criteris discriminatoris a que molts ciutadans i ciutadanes s'enfronten durant la seva vida". D'aquesta manera, Cambrils En Comú Podem remarca "la seva intenció fèrria de treballar per aconseguir dignificar les condicions de les persones amb discapacitat analitzant i millorant cada proposta plantejada en aquest sentit. Cambrils ha de ser, sense cap mena de dubte, un municipi a l'avantguarda de la inclusivitat. Des de Cambrils En Comú Podem ens felicitem que l’actual govern hagi estat sensible a la nostra proposta que demostra que també es pot treballar des de fora de l’Ajuntament de Cambrils per tal de millorar la vida de la ciutadania".

Comenta aquest article