Societat

Escoltes

L'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar recupera, demà, la Fira de Xauxa

L’entitat cambrilenca torna a organitzar una tarda i nit de cucanyes, bingo i música al parc del Pescador

Per Maria Vidal

Cartell de la Fira de Xauxa
Cartell de la Fira de Xauxa | Cedida

El parc del Pescador acollirà demà, dissabte 7 de maig, la Fira de Xauxa de l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar, un acte tradicionalment organitzat per l’entitat cambrilenca per fomentar la participació dels infants, caps i famílies que en formen part. L’AEiG el recupera enguany després d’uns quants anys sense realitzar-se, per tal de celebrar els seus 45 anys d’història, complerts el 2021, i crear un espai lúdic per cohesionar els seus membres. Tot i això, es tracta d’un acte obert a tothom i amb activitats per a tots els públics.

La Fira de Xauxa començarà demà a les 18 h a la zona de l’escenari del parc del Pescador. Al llarg de la tarda, hi haurà un total de 12 cucanyes dirigides a infants, les quals consisteixen en diversos jocs populars tradicionals una cursa de sacs o les xanques. El cartró per poder participar al conjunt dels jocs tindrà un cost d’1 € per persona. A les 20 h, s’organitzarà un bingo popular amb diferents premis. Més tard, a partir de les 21.30 h, hi haurà un concert a càrrec del grup Julivert, que tocarà cançons populars i de taverna també per a tots els públics. Després, els PDJD punxaran música fins a la matinada per animar els assistents a l’esdeveniment. Al llarg de tota la nit s’oferirà servei de barra i sopar, amb opcions veganes i per a celíacs. Hi haurà descomptes per a tothom qui porti fulard, ja sigui perquè és exmembre de l’entitat cambrilenca o perquè pertany a un altre Agrupament Escolta i Guia.

Donar a conèixer la tasca pedagògica de l'Agrupament

A banda de conmemorar conjuntament els 45 anys de trajectòria de l’AEiG Gent de Mar, una fita que la pandèmia va impedir celebrar l’any passat, el retorn de la Fira de Xauxa també té la voluntat de donar a conèixer la tasca pedagògica de l’entitat amb els infants i joves i visibilitzar la seva implicació amb l’entorn i el municipi de Cambrils. Així doncs, l’esdeveniment pretén animar a què nous joves i caps entrin a formar part del Gent de Mar, ja que actualment el grup pateix una manca de relleu generacional.

Així mateix, la Fira de Xauxa és un espai que compta amb la col·laboració del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils i que també celebra que l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar tingui finalment un local on poder dur a terme les seves activitats, després de molts anys de reivindicacions i fent cau al carrer.

Comenta aquest article